Cum arată cotele pentru Oscaruri! Ce șanse are „Colectiv” să câștige marele premiu

1 săptămână in urmă 17

Articol de GSP - Publicat miercuri, 07 aprilie 2021, 15:45 / Actualizat miercuri, 07 aprilie 2021 15:51

Pe 26 aprilie va avea loc gala premiilor Oscar, iar documentarul „Colectiv”, făcut după investigația Gazetei Sporturilor, este nominalizat la două categorii: cel mai bun film străin și cel mai bun documentar.

Lăudat de presa de specialitate, filmul documentar regizat de Alexander Nanau a făcut istorie fiind pentru prima oară când România primește o dublă nominalizare și a doua oară în istoria Oscarului, după Honeyland, când un film documentar are două nominalizări. În plus, e prima oară când România, după 35 de ani de încercări, e nominalizată la Oscar.

„Colectiv”, a treia cotă la Oscar

„Colectiv” este al treilea favorit la Betfair pentru obținerea statuetei de aur. Filmul are cota 5.5 la categoria „Cel mai bun lungmetraj documentar” și 10 la categoria „Cel mai bun lungmetraj internațional”.

Totuși, deși nu este favoritul principal, „Colectiv” are toate șansele să producă o surpriză, așa cum s-a întâmplat în dese rânduri la gala premiilor Oscar.

„My Octopus Teacher” are cota cea mai mică la la categoria „Cel mai bun lungmetraj documentar”, 1. 65, „Antoher round” e favorit la  categoria „Cel mai bun lungmetraj internațional”, cu cotă de 1.22.

Cea de-a 93-a gală de decernare a Premiilor Oscar va avea loc pe  25 aprilie la Los Angeles. (26 aprilie în România) Gala va fi transmisă în direct în peste 225 de ţări din întreaga lume.

Citește și alte articole despre #colectiv

Ziarist din New York despre investigațiile GSP: „Mărturie despre jurnalismul de teren, cel al «pantofilor tociți», un elogiu al celei de-a patra puteri în stat”

Colectiv la Oscar! În sfârșit România nominalizată, iar Gazeta Sporturilor e prima publicație de sport a lumii care ajunge pe covorul roșu!

Curg mesajele după dubla nominalizare Oscar a documentarului „Colectiv”: „Una dintre cele mai semnificative lucrări de jurnalism”

Playtech: BOMBĂ! Gigi Becali poate da lovitura vieții. Informația este clară, jurnaliștii străini au aflat


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă