Cum arată cel mai mare laborator de cercetare zburător din Europa

4 săptămâni in urmă 36


Din exterior, poate fi confundat cu ușurință cu un avion de pasageri. Din interior, însă, este clar că nu este un avion tipic. Majoritatea scaunelor au fost înlocuite cu echipamente științifice, iar pasagerii sunt, de fapt, cercetători. Acesta nu este un avion obișnuit, ci cel mai mare laborator zburător din Europa, relatează CNN.


Laboratorul Aerian este operat de Marea Britanie și ne ajută să înțelegem mai bine probleme precum poluarea aerului, schimbările climatice și vremea extremă, arată sursa citată.


”Încercăm să înțelegem cum funcționează mediul, astfel încât să fim reponsabili cu privire la deciziile pe care le luăm, pentru a-l susține”, a declarat pentru CNN Alan Woolley, șeful facilității care administrează unitatea de cercetare.


Zboară la 15 metri deasupra oceanului


Laboratorul Aerian funcționează din 2004, iar de atunci a efectuat peste 15.000 de zboruri, acoperind 3,2 milioane de kilometri. În noiembrie 2020, el a primit 61 de milioane de lire sterline de la guvernul britanic, pentru a putea continua cercetările încă 10 ani.


Laboratorul a fost realizat prin transformarea unui avion de pasageri BAe-146, de producție britanică, folosit azi de mulți operatori regionali. În timpul zborurilor, aeronava poate transporta până la 18 oameni de știință. Avionul este condus de foști piloți ai Royal Air Force (RAF) și zboară atât la 10.000 de metri altitudine, dar și la 15 metri deasupra oceanului, pentru ca cercetătorii să înțeleagă mai bine interacțiunea atmosferei cu apa. ”Pare, într-adevăr, o nebunie. Nu vezi multe aeronave care fac asta”, spune Woolley, despre altitudinile joase la care zboară avionul.


Pentru a putea zbura atât de jos, aparatul are aripile situate la înălțime. De asemenea, aeronava are rezervoare încăpătoare și capacitatea de a decola și a ateriza pe spații reduse. Este dotată cu patru tone de echipamente cercetare de ultimă oră. ”Ferestrele au fost blocate și au orificii de admisie a aerului, pentru a analiza structura acestuia și a măsura diverși parametri, cum ar fi concentrația de dioxid de carbon”, explică Woolley.


Misiuni importante la care a participat


Particulele de nor, fum, ceață, praf vulcanic și poluanți sunt captate prin sondele de probe instalate pe aripi și apoi sunt aduse în aeronavă pentru analiză. Particulele dificil de măsurat, cum ar fi praful deșertului sau aerosolii cu sare de mare, sunt analizate de instrumentele din afara avionului, în timp ce aparatul zboară.


Woolley spune că avionul este ca un ”cuțit militar multifuncțional elvețian”, deoarece poate fi reconfigurat pentru diverse nevoi de cercetare.


În 2010, o uriașă erupție a vulcanului Eyjafjallajökull din Islanda a dus la închoderea spațiului aerian în Europa și a costat industria transporturilor aeriene mai mult de 1 miliard de dolari. Laboratorul aerian a analizat atmosfera și urmele de cenușă. Doi ani mai târziu, avionul a asistat compania energetică Total, după accidentul de pe platforma maritimă de exploatare a gazelor Elgin, aflată în largul coastelor Scoției, măsurând nivelul de metan din aer.


În 2015, laboratorul a studiat musonii în India, pentru a putea prezice precipitațiile, lucru care poate contribui la asigurarea securității alimentare. Acum, echipa lucrează la un proiect de monitorizare a rutelor de navigație din Atlanticul de Nord, pentru a măsura impactul noilor reglementări care limitează emisiile de sulf ale navelor în apele internaționale. Datele vor ajuta la analiza impactului transportului maritim asupra sănătății și climatului.


Din cauza pandemiei, mai multe proiecte au fost amânate, însă echipa speră să-și continue activitatea în acest an.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă