Cum arată "autostrada nemțească" de la Giurgiu. Proiectul-pilot ar putea fi extins: "Pe durata de viață este mult mai ieftin" VIDEO

2 săptămâni in urmă 18

Marti, 16 Noiembrie 2021, ora 11:25

200 citiri

 "Pe durata de viață este mult mai ieftin" VIDEO

Un pasionat de infrastructură a filmat aerian lucrările la drumul construit în județul Giurgiu cu o tehnologie utilizată în premieră în România în anii 2000.

Este vorba despre tronsonul de drum expres în lungime 5,72 de kilometri care are scopul de a asigura conexiunea rutieră între DN5 si punctul de trecere al frontierei Giurgiu-Ruse.

Drumul este construit exclusiv din beton, cu tehnologie adusă din Germania. Din acest motiv, Irinel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, s-a referit la drumul din Giurgiu ca la "autostrada nemțească".

Proiectul a demarat puternic în octombrie 2020, în timpul mandatului ministerial al lui Cătălin Drulă la Transporturi. Inclusiv acesta estima în vară că drumul de aproape 6 kilometri ar putea fi terminat până la finalul anului 2021.

Drumul este construit de firma austriacă PORR Construct contra sumei de 107 milioane de lei, fără TVA.

Analiza de ultimă oră a stadiului proiectului, la mijlocul lunii noiembrie, îi face pe specialiști să prognozeze că eventuala dare în folosință în acest an ține de noroc, constructorul având nevoie de vreme bună până la finalul lunii decembrie.

"Este vorba despre un drum expres realizat din beton rutier, care se așterne printr-o turnare continuă. Utilajele care lucrează la acest drum au fost aduse direct din Germania, pentru prima dată în România. Cu ajutorul lor, se toarnă până la 1.300 de mc de beton pe zi", declara în octombrie 2021 Scrioșteanu.

La respectiva vizită, secretarul de stat estima că drumul ar putea fi dat în folosință pe 20 decembrie 2020, în condițiile în care vremea va ține cu muncitorii.

Drumul este construit pentru a ocoli complet orașul Giurgiu și a ușura accesul auto către vamă.

Tehnologia este folosită în premieră în România după aproape 30 de ani. În anii '90, autoritățile au încercat un proiect similar pe tronsonul București-Fundulea, doar că execuția s-a soldat cu un eșec.

"Acum CNAIR s-a gândit bine să înceapă cu un proiect micuț, un proiect pilot, pentru că astfel de drumuri și autostrăzi din beton se fac în multe alte țări și există analize că pe un ciclu de costuri, pe durata de viață a drumului, devine mult mai ieftin", a explicat Drulă în primăvara anului 2021.

Citeste si:

 „Eu am cerut reforma la Metrorex - nu s-a făcut. Am cerut reformă la CFR Călători - nu s-a făcut”

Premierul interimar Florin Cîţu, preşedintele PNL, a pledat, duminică, pentru o reformă a administraţiei publice şi a menţionat că accelerarea acestor măsuri nu a fost posibilă, având...

 „Cîţu mi-a sugerat să renunţăm la transportul public de călători pe calea ferată”

Fostul ministru USR PLUS al Transporturilor Cătălin Drulă a declarat joi, 11 noiembrie, că premierul Florin Cîţu i-a sugerat să se renunţe la transportul public de călători pe calea...

Sursa: Ziare.com

Digi24.ro

a1.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă