Cum arată "adevăratul Ronaldo" la 10 ani de când s-a retras, după un meci contra României

2 săptămâni in urmă 14

  • Liga 1: FC Argeș - Chindia, sâmbătă, 17:00, Digi Sport 1

  • Liga 1: FCSB - Academica Clinceni, sâmbătă, 21:00, Digi Sport 1

Au trecut 10 ani de la retragerea lui Ronaldo

Galerie Foto

La 10 ani de la retragere, campionul mondial cu naționala Braziliei în 1994 și 2002 este patronul clubului Valladolid. Imaginile surprinse într-o vacanță din această vară îl arată pe Ronaldo foarte schimbat față de cum era pe teren (foto, în galeria de mai sus). 

Ronaldo este acționar majoritar la Valladolid din septembrie 2018. El deține 82% din clubul spaniol, care evoluează acum în La Liga 2. Brazilianul își ghidează managament-ul, potrivit spuselor sale, în jurul a patru valori: competitivitate, transparență, socializare și revoluție. ”Vrem să formăm cea mai bună echipă posibilă”, zicea sud-americanul, la preluarea grupării.

Ronaldo a fost eroul Braziliei de la CM 2002, unde a înscris 8 goluri în cele 7 partide disputate, inclusiv două în finala cu Germania. Atacantul brazilian, cu 98 de meciuri și 62 de goluri, a disputat ultimul meci la națională în iunie 2011, un amical contra României, câștigat de sud-americani, 1-0.

  • Sao Cristovao, Cruzeiro, PSV Eindhoven, FC Barcelona, Inter, Real Madrid, AC Milan și Corinthians sunt echipele la care a evoluat Ronaldo
  • 2011 este anul în care Ronaldo s-a retras

Ronaldo: "Super Liga nu e o idee proastă"

Super Liga, proiect care a eşuat rapid în primăvara acestui an, "nu este o idee proastă", a declarat pentru The Athletic fostul mare atacant brazilian Ronaldo, acum preşedinte al clubului spaniol Real Valladolid.

"Nu este o idee proastă. Suporterii vor să vadă cele mai importante meciuri. Iubitorii fotbalului, cum suntem noi, vor s-o vadă pe Real Madrid jucând împotriva lui Milan, Inter, Manchester City şi PSG. Vrem să vedem aceste meciuri fără să fie nevoie să aşteptăm un sfert sau o semifinală de Liga Campionilor", a spus Ronaldo Nazario de Lima.

"Suporterii sunt astăzi foarte ocupaţi. Am asistat la proteste în Anglia, poate pentru că ideea nu a fost explicată bine sau a fost concepută greşit. Cred că proiectul are potenţial şi în viitor vor exista noutăţi pentru cluburi şi suporteri. Trebuie să ne îmbunătăţim produsul", a adăugat campionul mondial cu Selecao.

Vineri, directorul executiv al lui AC Milan, Ivan Gazidis, a afirmat, potrivit presei italiene: "Dacă criza fotbalului este reală, Super Liga nu a fost răspunsul corect, însă atunci când eşti în dificultate, îţi poţi pierde luciditatea. Problemele au rămas şi trebuie să ne ocupăm împreună de ele, cluburile, UEFA şi FIFA, deoarece criza nu a trecut şi pentru nimeni nu este momentul să declare victoria. Chestiunea guvernanţei este fundamentală: trebuie să ne amintim că totul se bazează pe cluburi".

Etichete: ronaldo nazario da lima , super liga
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă