Cum arată activitatea într-o unitate de primiri urgențe după creșterea numărului de cazuri Covid-19

3 zile in urmă 12


Secretarul de stat Raed Arafat a publicat, pe pagina personală de Facebook, un clip video în care arată cum se desfășoară activitatea într-o unitate de primiri urgențe în contextul creșterii numărului de cazuri de infectare cu coronavirus.


„Acest scurt film va arăta situația reală din interiorul sistemului medical, la nivelul unităților de primiri urgențe", afirmă Raed Arafat.


Raed Arafat îndeamnă oamenii să distribuirea clipul video pentru a ajunge la cât mai multe persoane și astfel „să înțeleagă care este realitatea, și ca să facă parte din marea echipă care încearcă să ajungă la normalitate cât mai repede.


„Când vorbesc de "marea echipă", aceasta ne include pe toți, cetățeni, societate civilă și autorități locale și centrale!", explică coordonatorul DSU.


Medicii intervievați în filmarea postată de Arafat spun că la spital ajung bolnavi cu forme tot mai grave ale bolii, iar mulți dintre ei apelează numărul de urgențe abia după ce boala se agravează și au nevoie disperată de ajutor.


Potrivit raportării oficiale de joi, în spitalele, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.859. Dintre acestea, 1.495 sunt internate la ATI, nivel fără precedent de la debutul pandemiei


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă