Cum apare diabetul. Simptomele pe care toată lumea le ignoră

3 săptămâni in urmă 20

Cum apare diabetul. Simptomele pe care toată lumea le ignoră Cum apare diabetul. Simptomele pe care toată lumea le ignoră

O persoană din trei cu diabet nu știe că are această boală pentru că semnele bolii sunt subtile.

JOI, 30 DECEMBRIE 2021, 07:51

SURSĂ: realitatea.net AUTOR: REALITATEA.NET

Iată care sunt, însă, simptomele care ar trebui să vă îngrijoreze:

1. Setea excesivă

Este unul dintre primele semne de diabet. Nevoia constantă de a bea apă, gura uscată şi urinarea frecventă sunt demne de îngrijorare, ca şi pierderile sau creşterile inexplicabile în greutate. 

"Diabetul este o boală extrem de perfidă pentru că o lungă perioadă evoluează fără niciun semn. Când apare setea, urinarea, boala este deja într-o fază extrem de avansată", avertizează medicul Nicolae Hâncu.

2. Dureri de cap

Pe măsură ce nivelul glicemiei creşte apar simptome adiţionale precum dureri de cap, vedere înceţoşată sau senzaţia de slăbiciune.

3. Infecții

Mai târziu apar şi alte complicaţii: tăieturile simple şi rănile superficiale se vindecă foarte greu, apar frecvent infecţii urinare şi mâncărimi.

4. Disfuncții sexuale

Statisticile arată că până la 70% dintre bărbaţii cu diabet au probleme de potenţă. Motivul: diabetul afectează vasele de sânge şi terminaţiile nervoase din zona genitală, ceea ce face erecţia şi orgasmul dificile. La femei, apare uscarea vaginului. "Diabetul este însoţit chiar de la debut de foarte multe complicaţii, de aceea el trebuie prevenit. Dacă e depistat prediabetul se poate preveni convertirea acestuia în diabet", explică medicul Nicolae Hâncu.

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă