Cum amenajezi holul de la intrare ca să-i dai un plus de personalitate - 4 idei creative de pus în practică

2 săptămâni in urmă 19

Holul de la intrare este primul lucru pe care oaspeții tăi (dar și tu) îl văd când îți intră în casă, ceea ce este un motiv suficient pentru ca acesta să fie amenajat astfel încât să fie o reflectare a personalității proprii.

De cele mai multe ori, amenajarea holului urmărește detaliile practice, ceea ce este perfect justificat, dar cu puțină imaginație și utilizând câteva idei inspirate, zona poate să devină mai mult decât atât. Ia în calcul aceste soluții creative, folosește materiale naturale, culoare, accesorii de decor și proiectează o intrare care să te reprezinte!

1. Pardoseală frumoasă și practică

Unul dintre elementele care definesc un hol cu personalitate este ambianța caldă, și la propriu, și la figurat. Materialele naturale au scopul de a genera acest sentiment, iar a include în hol pardoseli din lemn poate face asta mai bine decât orice altceva. Ia în calcul parchetul triplustratificat pentru numeroasele lui avantaje, atât în ceea ce privește ușurința montării, cât și durabilitatea. Acest tip de parchet:

 • este foarte simplu de întreținut;
 • are o rezistență termică bună;
 • este compatibil cu sistemele de încălzire prin pardoseală (cu binecunoscuta excepție a parchetului de fag).

Și asta nu este tot. Parchetul triplustratificat are stabilitate dimensională foarte bună și:

 • nu-și modifică dimensiunile la schimbările de temperatură din mediu;
 • poate fi rașchetat de mai multe ori, ceea ce-l readuce rapid la farmecul inițial;
 • generează o ambianță caldă și primitoare, fiind foarte simplu de integrat în orice stil de design, pentru că are aspectul și textura autentică a lemnului.

Un beneficiu suplimentar foarte important este că parchetul triplustratificat este ideal pentru incaperi cu trafic intens, ceea ce-l recomandă pentru zona holului, dar și pentru camerele de zi și ale copiilor.

2. Acordă atenție maximă pereților

Una dintre regulile de bază ale amenajărilor interioare, care înnobilează orice încăpere, indiferent de dimensiunea ei, o reprezintă modul în care sunt decorați pereții și contrastul echilibrat dintre aceștia și podea. Ceea ce trebuie știut este că ambele aspecte contează la fel de mult și că ignorarea unuia strică decorul.

În funcție de nuanța parchetului triplustratificat, alege o culoare contrastantă pentru pereți. Nu-ți fie teamă de cele intense, pline. Griurile dense și culorile închise se potrivesc perfect cu esențele luminoase ale parchetului, în timp ce tonurile vii, cele rafinate și diluate completează fericit variantele întunecate. Nu omite plintele, inclusiv pe cele înalte, în culori care ies în evidență, pentru că finisează imaginea și oferă amplitudine spațiului.

Ia în calcul tapetul atât pentru efectul intim pe care îl generează, cât și pentru beneficiile legate de întreținerea simplă. Modelele cu dungi sau cele geometrice sunt ideale în holurile mici, iar cele cu detalii elaborate, în spațiile mari.

Funcționează perfect și soluția unei zugrăveli în două culori, aceasta fiind alegerea perfectă pentru un hol mic și îngust, prin impactul vizual generat.

Tușa personală vine mereu din detaliile elementelor decorative. Din hol nu poate să lipsească oglinda. Pentru un plus de personalitate, poți folosi două sau o combinație de oglinzi. Adaugă fotografii de autor, acuarele, desene în creion, grafică stilizată. Este impresionant efectul pe care îl creează acestea, indiferent de stilul amenajării.

3. Piese de mobilier funcționale

Condiția unui aspect plăcut este organizarea. Renunță la cuierele masive și alege structuri simple, suple, care să se integreze în amenajare, evitând să transformi această încăpere într-un depozit de haine. Repune în valoare cuierele pom, pentru că îți permit utilizarea inteligentă a spațiului. Alege console înguste și banchete sau taburete tapițate, cu spații de depozitare.

Organizează spațiul folosind coșuri de nuiele, lemn sau metal, pentru depozitarea cheilor, a corespondenței sau a mărunțișurilor specifice holului, și adaugă o zonă pentru pantofi și umbrele.

Dacă este necesar, adaugă carpete simple, în culori neutre, într-un spațiu cu multe elemente decorative și culori, dar lasă mereu la vedere cea mai mare parte a parchetului, pentru că acesta rămâne elementul central al holului.

4. Lumină din abundență

În foarte puține locuințe holul primește lumină naturală. Indiferent dacă există sau nu această oportunitate, iluminarea este esențială. Această încăpere de la intrarea în casă trebuie luminată din abundență. Ia în calcul aceste idei:

 • folosește doar lumină caldă;
 • utilizează surse amplasate pe două niveluri de înălțime: în plafon și la nivelul ochilor (aplice pe pereți);
 • dacă este posibil, utilizează și o lampă de podea - va da strălucire parchetului și va crea umbre teatrale;
 • alege lustre opulente - un candelabru clasic se va integra în orice amenajare;
 • în holurile lungi, folosește mai multe surse în tavan, identice, plasate la distanță egală.

Un hol cu personalitate este echivalentul unei cărți de vizită: promite o casă frumoasă, organizată, elegantă, cu accente personale și stil.

Citeste si:

Prefecți schimbați pe bandă rulantă de guvern. Lista completă a noilor numiri făcute de Executiv

Guvernul a aprobat miercuri, 5 ianuarie, mai multe hotărâri care vizează eliberarea din funcţii a unor prefecţi şi subprefecţi şi noi numiri în funcţii de prefecţi în judeţe precum...

Ponta și Tăriceanu, în vizită la sediul PSD. Ce au discutat cu Ciolacu SURSE

Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu au fost miercuri la sediul PSD pentru a discuta cu Marcel Ciolacu. Oficial, liderul PSD le-a cerut opinia politică în contextul pandemiei. Neoficial,...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă