Cum alegi o mașină pentru familie și concedii. Cele mai importante criterii pe care să le ai în vedere

4 zile in urmă 9


Atunci când îți propui să-ți achiziționezi o mașină, nouă sau un second-hand, principalele criterii de care ții seamă sunt cele financiare și ale performanțelor. Lucrurile se schimbă, însă, în momentul în care te pregătești să-ți întemeiezi o familie și în peisaj apar și copiii. De aceea, pe măsură ce familia se mărește, vei avea nevoie de un autoturism mai spațios, mai sigur și mai confortabil deoarece vacanțele cu familia vor deveni o prioritate pentru tine.


În cazul în care nu știi care sunt lucrurile de care trebuie să ții cont atunci când îți cumperi o astfel de mașină noi îți vom da câteva sfaturi care sperăm să te ajute.


Cheltuieli cât mai mici


Dincolo de prețul de achiziție, o mașină implică și alte costuri. Este vorba despre taxe și impozite, asigurări, costuri de întreținere și, dacă este cumpărată prin bancă, rate de credit. De asemenea, nu trebuie să uiți că vor urma multe drumuri zilnice de acasă la grădiniță/la școală și retur, precum și diverse călătorii, motiv pentru care caută întotdeauna o mașină care să aibă un consum cât mai mic de combustibil.


Tipul de caroserie


În funcție de nevoi, dar și de zona unde domiciliezi poți opta să cumperi orice tip de mașină. Astfel, dacă locuiești într-o zonă de munte, ideal este un autovehicul cu tracțiune integrală, fie el sedan, break sau SUV. În cazul în care trăiești la șes și preferi vacanțele la mare, un sedan sau un break ar fi soluția perfectă. Dacă optezi pentru un hatchback de clasă medie, capacul portbagajului ar fi ideal să se deschidă cu tot cu lunetă pentru ușurarea accesului în spațiul destinat bagajelor. Ceea ce trebuie să ai în vedere este că, indiferent de tipul de caroserie, viitoarea ta mașină să aibă cel puțin patru uși pentru ca accesul în interior să fie cât mai facil.


Siguranța mașinii


Acesta reprezintă unul dintre cele mai importante criterii de care trebuie să ții cont atunci când își cumperi o mașină, fie ea nouă sau second-hand. Astfel, nu trebuie să lipsească dotări precum airbag-uri frontale și laterale, asistență la frânarea de urgență și la pornirea în rampă, ABS, ESP și altele. De asemenea, dacă ai copil/copii, este obligatoriu ca mașina să aibă sistem ISOFIX de prindere al scaunului bebelușului.


Spațiul interior și portbagajul


Spațiul la interior și în portbagaj sunt deosebit de important pentru o mașină de familie. Fie că ai un copil sau mai mulți, vei avea nevoie de spațiu pentru montarea scaunului/scaunelor acestora, pentru cărucioarele lor, pentru jucării și toate cele necesare pentru îngrijirea și hrănirea bebelușilor. De asemenea, vei avea nevoie de spațiu și pentru bagajele tale, deci cu cât mai mult spațiu, cu atât mai bine. Astfel, călătoria va fi mai confortabilă și mai relaxantă și plăcută.Fiabilitatea mașinii


Atunci când alegi o mașină de familie faci o investiție pe termen lung. Asta înseamnă că trebuie să cumperi o mașină cât mai fiabilă cu putință, care să nu necesite reparații dese și costisitoare și să nu te lase în drum. Trebuie să eviți astfel de situații neplăcute mai ales când călătorești împreună cu copiii.


Echipamentele din dotare


Dintre dotările pe care le poți găsi pe o mașină, cele preferate de majoritatea clienților cu familii numeroase sunt: transmisie automată, pilot automat, climatizare bi-zonă, sistem ISOFIX pentru scaunul copilului, airbag-uri laterale, tetiere reglabile pentru locurile din spate, suporturi pentru pahare, spații de depozitare, sistem audio cu redare mp3, DVD și cel puțin patru difuzoare, conexiune Bluetooth, cameră pentru marșarier, blocare automată a ușilor și geamurilor din spate și, nu în ultimul rând, portiere glisante automate (cazul MPV-urilor/Multi Purpose Vehicle).


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă