Cum a sustras o banda de romani doua diamante de zeci de milioane de euro din doua hoteluri de lux

5 zile in urmă 12

O banda de hoti romani a bagat Europa in sperieti dupa ce au facut mai multe jafuri pe teritoriul european. Banda, din care fac parte si sarbi, este formata din trei femei si sase barbati.

La 7 august 2019, hotii au furat un diamant in valoare de peste 4,5 milioane dintr-un salon al hotelului de lux Martinez din Cannes. Romanii au actionat dupa metoda smenului valutistilor, in care acestia profitau de neatentia celui care voia sa schimbe bani, si ii puneau hartie de ziar in loc bani.

Detinatorul bijuteriei, un cetatean rus a fost convins mai intai sa primeaca intr-un salon al hotelului o cumparatoare, o femeie de 53 de ani, care s-a prezentat drept experta in diamante. Femeia le-a cerut celor care-l insoteau pe vanzator sa isa din incapere, apoi, la un moment dat, a stabilti un pret si bagat cutia cu diamantul in geanta.

Vanzatorul i-a cerut femeii sa puna cutia cu diamantul la loc pana cand banii vor ajunge in cont.

Diamanul de 20 de milioane de euro

Dupa ce au furat diamantul de la Cannes, pe 2 ianuarie 2020, banda de hoti a pacalit proprietarul unui diamant de 20 de milioane de euro din Barcelona.

De data aceasta, un barbat s-a dat drept specialist si a reusit sa-l convinga pe proprietar sa-i permita sa evalueze diamantul pentru un cumparator interesat. Inainte de a deschide cutia in care se afla diamantul, hotul a cerut sa fie lasat sa verifice si sigiliul de securitate. In acel moment a reusit sa profite de neatentia proprietarului, a luat diamantul si a iesit din incapere spunand ca trebuie sa-l anunte pe cumparatorul in numele caruia venise.

Proprietarul a realizat ca a fost jefuit abia dupa ce hotul disparuse cand a realizat ca diamantul nu mai era in cutie.

Mai puteti citi:

Florin Citu, fotografiat la cumparaturi intr-un supermarket. "Cu ceva timp in urma, ii invidiam pe suedezi, austrieci, olandezi"Ce alimente nu ai manca niciodata daca ai sti ce contin cu adevarat. Topul celor mai nesanatoase mezeluriTopul lucrurilor aberante pe care le-a spus Diana Sosoaca in Parlament. Senatoarea a avut pana acum 36 de luari de cuvant in plenNici prea mult, nici prea putin: De cate ori e indicat sa faci sex pe saptamanaFenomenul fostilor procurori si judecatori care revin in magistratura doar cateva luni pentru pensii de mii de euro
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă