Cum a sustras fostul general Iulian Cristian Gherghe aproape 180.000 de dolari de la serviciul de informații al Armatei

1 săptămână in urmă 5

Fostul director adjunct al Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării, Iulian Cristian Gherghe, arestat preventiv pentru delapidare după ce ar fi sustras aproape 180.000 de dolari din banii instituţiei, s-ar fi deplasat la bancă cu maşina de serviciu condusă de şofer pentru a încasa banii sustraşi, dezvăluie Europa Liberă, care citează surse din anchetă.

Conform comunicatului remis sâmbătă, 27 martie, de Parchetul Militar, Iulian Cristian Gherghe „şi-a însuşit fără drept suma de 179.470 USD” în noiembrie 2018.

Potrivit Europa Liberă, banii au fost folosiți pentru cumpărărea unui teren și ridicarea unei case în Corbeanca, iar la bancă au fost folosite două ștampile: una a unității militare și alta cu semnătura directorului DGIA.

Investigația a pornit acum două săptămâni, când directorul general al serviciului secret de informații al Armatei Române și-a dat seama că lipsesc banii din cont și a sesizat Parchetul Militar, mai scrie sursa citată.

Audiat de procurorii militari, Iulian Cristian Gherghe nu a putut explica motivul pentru care a luat banii și nici de ce i-a ținut aproape un an de zile în seiful personal de la biroul instituției.

După ce a început ancheta internă la DGIA, fostul director adjunct a început să pună banii la loc. După ce a returnat aproximativ 80% din sumă, s-a pensionat, mai scrie sursa citată.

Iulian Cristian Gherghe a fost arestat pentru 30 de zile, fiind acuzat de procurorii militari de delapidare, fals material, fals intelectual şi uz de fals.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă