Cum a reușit Novak Djokovic să meargă în Spania nevaccinat, după infecția cu COVID. Clipul video, scos la iveală

4 zile in urmă 20

  • Liga Campionilor: Buducnost - CSM București, sâmbătă, 19:00, Digi Sport 1

  • Ligue 1: PSG - Brest, sâmbătă, 22:00, Digi Sport 1

Cum a reușit Novak Djokovic să meargă în Spania nevaccinat și infectat cu COVID?

De mai bine de o săptămână, liderul tenisului mondial face obiectul unui scandal de proporții, după ce a intrat în Australia fără să fie vaccinat împotriva COVID, deși regulile sunt clare.

Între timp, pe lângă problemele pe care le are cu viza, Djokovic va fi investigat și de autoritățile spaniole, pentru că a încălcat de mai multe ori legea din momentul în care susține că a fost infectat cu COVID.

Înainte de a zbura din Serbia spre Australia, Djokovic a fost în Spania, la Marbella, însă a făcut-o fără a avea vaccinul anti-COVID, deși în Spania nu intră nimeni fără așa ceva.

S-a întâmplat pe 31 decembrie, la 15 zile de la momentul în care a fost depistat pozitiv cu COVID. Pe 25 decembrie, el a fost văzut în Serbia.

Clipul video care îl surprinde pe Novak Djokovic în Spania, la Marbella

Interesant este că, la Marbella, Djokovic s-a și antrenat, iar o persoană a filmat cu telefonul momentul în care Nole se afla pe teren.

Conform publicației The Sun, Djokovic și-a cumpărat, anul trecut, o casă în Marbella, acolo unde locuiește și fratele său, Marko. Însă legea e clară în Spania: orice rezident sârb din Spania trebuie să prezinte un certificta de vaccinare sau să obțină o adeverință specială de la Guvernul spaniol, pe lângă prezentarea dovezii unui test negativ anti-COVID.

Iar cei care doresc să obțină o asemenea adeverință au fost sfătuiți de ambasada spaniolă din Serbia să solicite asta în scris. Excepția de la regulă o pot avea doar sportivii care vor să ajungă în Spania pentru a juca la competiții de nivel înalt. Însă nu a fost cazul lui Djokovic, care doar s-a antrenat în Spania, pe superba Costa del Sol.

Ministerul Afacerilor Externe din Spania a spus că nu a fost contactat de Djokovic sau de cineva din echipa sa, pentru a primi acea excepție de a intra în țară. De aici a urmat și deschiderea unei investigații din partea autorităților spaniole. Și Poliția susține că nu a fost solicitată în privința unei posibile încălcări a legii de către starul sârb.

A apărut și un clip video cu Novak Djokovic, în timp ce se antrena la Marbella, iar imaginile au fost filmate de Academia Soto Tennis.

În plus, un psiholog din Manchester, care se afla în Marbella în acel moment, susține că l-a văzut și l-a filmat pe Djokovic antrenându-se.

"Eu mă plimbam, l-am recunoscut și m-am oprit să îl filmez cu telefonul. În filmare se vede că el era cu siguranță în Spamnia în acea zi. Părea în formă și agil și cu siguranță că nu se aștepta la valurile care s-au făcut ulterior. Dar dacă el a dat o declaraței falsă în legătură cu viza lui, ar trebui să accepte consecințele", a spus psihologul Sharon Rodden.

Decizia luată de autoritățile australiene după ce viza lui Novak Djokovic a fost anulată din nou

Autorităţile australiene au acceptat să suspende deportarea lui Novak Djokovic, numărul unu mondial, până când justiţia se va pronunţa în cazul său, după ce i-a fost anulată din nou viza de intrare în ţară, potrivit unui avocat al guvernului.

Djokovic (34 ani), intrat în Australia fără să fie vaccinat contra Covid-19, nu va fi reţinut înaintea audierii sale prevăzute sâmbătă dimineaţa în faţa serviciilor de imigraţie şi nu va fi deportat până când justiţia nu va lua o decizie în privinţa apelului depus de sârb împotriva anulării vizei, a precizat avocatul Stephen Lloydîn cadrul unei audienţe care a avut loc în faţa unui judecător din Melbourne.

Autorităţile australiene au intenţia de a-l reţine din nou pe Novak Djokovic, sâmbătă dimineaţa (ora locală 08:00 - 00:00, la Bucureşti), dar jucătorului de tenis i se va permite să asiste, din biroul avocaţilor săi, la audierea online în cazul său, a mai spus Lloyd.

Novak Djokovic, care deţine recordul de titluri de Grand Slam câştigate (20), împreună cu Rafael Nadal şi Roger Federer, riscă să fie deportat, cu câteva zile înaintea debutului turneului Australian Open, primul de Grand Slam al anului, în care urma să joace în prima rundă contra conaţionalului Miomir Kecmanovic.

Etichete: novak djokovic , australian open , covid , djokovic australia

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă