Cum a încercat un clujean să dezghețe încuietoarea mașinii sale. Îți va sta inima în loc!

1 săptămână in urmă 12

Un clujean s-a gândit la o metodă rapidă de a își dezgheța mașina. Pentru că temperaturile sunt tot mai scăzute, mulți șoferi se lovesc de problema parbrizului, geamurilor și ușilor înghețate. Totuși, nu orice metodă este sigură și în timp ce unele îți pot strica autoturismul, altele îți pot pune viața în pericol. Așa a fost și cazul unui bărbat din Cluj care a avut o idee extrem de periculoasă de a își dezgheța mașina.

Metoda pe care să nu o folosești niciodată ca să îți descui mașina înghețată

Mai exact, bărbatul a fost filmat în parcare încercând să își deschidă mașina după ce cu o noapte în urmă temperaturile au ajuns la -13 grade celsius. El a apelat la un spray și o brichetă, două lucruri care nu trebuie niciodată folosite împreună și nici să fie unul în preajma celuilalt.

El a încercat să își deschidă mașina cu cheia, dar nu a avut noroc, așa că în încercarea de a își dezmorți încuietorile, clujeanul a apelat la forță, dar în zadar.

Sătul să mai încerce și alte metode, el a luat un spray deodorant și folosind o brichetă a reușit să încălzească încuietorile și să își deschidă mașina.

Chiar dacă a avut noroc, el se putea alege cu arsuri majore pe față și mâini și chiar putea să aibă loc o tragedie.

Sprayul și bricheta sunt o combinație care nu ar trebui folosită în niciun moment. Lucrurile pot deveni adevărate tragedii dacă sprayul se inflamează și bubuie sau dacă focul îți atinge hainele sau fața.

Cum să dezgheți autovehiculul rapid

Pentru șoferii care vor să își dezghețe mașinile în siguranță, există soluții rapide și practice.

În primul rând, prevenția este cea mai bună metodă. Poți folosi o bucată de carton, un prosop sau orice material pentru a proteja parbrizul și luneta de îngheț. De asemenea, poți acoperi cu pungi de plastic oglinzile pentru a preveni formarea gheții.

Altfel, ca să dezgheți mașina poți folosi un bidon de alcool izopropilic și câteva picături de detergent de vase. Pune soluție pe parbriz ca să înmoaie gheața și să o poți îndepărta ușor cu racleta.

Poți folosi și o soluție din trei ărți oțet distilat și o parte apă pe care să o torni peste lichidul de parbriz ca să nu se mai formeze gheața.

The post Cum a încercat un clujean să dezghețe încuietoarea mașinii sale. Îți va sta inima în loc! appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă