Cum a fost Rusia prezentă la înmormântarea reginei Elisabeta a II-a. Serviciului de protocol i-a scăpat acest detaliu

1 săptămână in urmă 57

Totuși, în mod ironic, Rusia a fost prezentă în mod simbolic la slujba oficiată de arhiepiscopul de Canterbury Justin Welby la Westminster Abbey și la care au luat parte peste 2.000 de invitați.

Astfel, în timpul ceremoniei solemne, mulți observatori și telespectatori au fost surprinși să vadă în imensa catedrala două icoane ortodoxe, în apropierea mormântului Eroului Necunoscut.

Una dintre ele o reprezintă pe Fecioara Maria cu Pruncul Iisus, iar a doua pe Iisus Hristos. Cele două icoane pictate pe lemn cu tempera pe bază de ou și aur sunt operele artistului rus Serghei Federov și sunt realizate în stilul picturilor bizantine din secolul al XI-lea.

Reprezentanții Westminster Abbey susțin că prezența icoanelor ortodoxe acolo le amintește vizitatorilor de funcția principală a lăcașului de cult în care oricine se poate închina.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

De asemenea, în locul în care sunt plasate cele două icoane, credincioșii pot aprinde lumânări votive (introduse pentru prima dată în perioada de dinaintea Războiului din Golf din 1990) și pot spune rugăciuni.

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă