Cum a fost descoperit arbitrul Ovidiu Hațegan: „A greșit mult când am fost să îl văd, dar m-a impresionat altceva”

3 săptămâni in urmă 17

Articol de GSP - Publicat luni, 03 ianuarie 2022, 22:52 / Actualizat luni, 03 ianuarie 2022 22:53

Fostul mare arbitru Ioan Igna (81 de ani) a primit trofeul de Legendă GSP în cea mai respectată anchetă de final de an din tot sportul românesc.

Ioan Igna este unul dintre cei mai mari arbitrii pe care i-a avut România. Veteranul a oferit detalii interesante despre parcursul lui Ovidiu Hațegan, pe care îl consideră cel mai bun „fluieraș” al momentului.

VIDEO Ioan Igna; „Ovidiu Hațegan a fost arbitrul anului 2021”

„Arbitrul anului este Ovidiu Hațegan. A avut cele mai bune rezultate în 2021. Și la el se vede faptul că n-a jucat fotbal, dar el compensează prin inteligență, printr-o pregătire serioasă. 

Vă pot spune că la Arad președintele Comisiei, Mircea Todericiu, m-a sunat și mi-a spus. «Am un băiat tânăr bun. Când poți să vii să-l vezi?». «Când ai un meci mai bun în județ». M-a anunțat că joacă locul 2 - Gloria, cu Nădlacul - locul 1. Și joacă pe terenul de la Fabrica de zahăr. 

M-am dus fără să știe Ovidiu Hațegan că o să merg să-l văd. Și m-a impresionat în mod deosebit, chiar dacă a greșit destul de mult. M-a impresionat că nu a dat niciodată compensator. În rest pe alții pe care i-am observat și care greșeau și ei, dar după ce greșeau dădeau în compensație. 

Am spus de atunci că acest băiat are un caracter deosebit. L-am urmărit și când era student la Timișoara. Era pe terenul de antrenament Știința și era profesorul Boiț. «Ce faci Viorele?». «Uite, am un băiat care a trecut pe lângă tine. E arbitrul Hațegan. Sunt prieten cu tatăl lui și m-a rugat să-l pregătesc. Atât de mult iubește fotbalul și vrea să ajungă arbitru». 

Viorel se pregătea să plece observator la un meci al Bistriței. N-am zis nimic atunci, dar am vrut să-l ajut să ia contact pentru că va ajunge mai devreme sau mai târziu în Liga 1. L-am sunat pe Verigeanu care era secretarul Comisiei. 

«Tu faci delegările, la al patrulea arbitru ai pus pe cineva la Bistrița?». «Da, pe Simion de la Pitești». «L-ai anunțat?». «Nu». «Atunci, te rog schimbă-l și pune-l în altă parte. Pune-l aici pe Ovidiu Hațegan». Ăsta a fost primul lui contact cu Divizia A”, a povestit Ioan Igna, pentru GSP.ro.

Citește și alte știri de la Gala GSP 2021: 

VIDEO Cea mai de preț amintire a lui Rică Răducanu: „Ole, ola, muzică, gagici, viață, tată! Făceam spectacol oriunde mă duceam”

Ancuța și Simona au scris istorie în 2021 și promit un an 2022 pe măsură: „Când mi-e greu mă uit la cursă pe telefon și trece totul!”

Playtech: BOMBĂ! Octavian Jurma, anunț HALUCINANT! Ireal ce urmează de luni: 'Vine în regim turbo'


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă