Cum a fost adus în lanțuri în România criminalul Ștefan Achim, luptător în K1 și în Legiunea Franceză. N-a fost primit în avion

2 săptămâni in urmă 49

  • La Liga: Villarreal - Levante, luni, 20:00, Digi Sport 1

  • La Liga: Cadiz - Sevilla, luni, 22:15, Digi Sport 1

Cum a fost adus în lanțuri în România criminalul Ștefan Achim, luptător în K1 și în Legiunea Franceză. N-a fost primit în avion

Totul s-a petrecut în octombrie 2020, dar detaliile operațiunii au fost secrete. În vârstă de 47 de ani, Ștefan Achim a fost găsit vinovat de crimă după ce l-a împușcat cu 4 gloanțe pe un tânăr de 21 de ani în scara unui bloc din Bacău.

Acesta din urmă, Iulian Oancea, era cunoscut drept un adevărat hacker și urma să-i facă fostului luptător niște softuri pentru accesarea telefoanelor mobile de la distanță. Oancea trebuia să livreze produsul în schimbul a 500 de euro, sumă care i-a fost propusă de partenera lui Ștefan Achim, cu care s-a întâlnit.

Tânărul însă a decis să o înșele pe partenera lui Achim și nu a mai livrat "comanda". Astfel, fostul luptător s-a răzbunat și l-a împușcat pe tânăr cu un pistol Makarov, pe care îl cumpărase de la niște traficanți de arme din Bulgaria.

Anchetatorii susțin că a tras 6 gloanțe, iar 4 l-au nimerit în spate pe Oancea. Înainte de asta, el ar fi stat aproximativ 4 ore în apartamentul victimei. După ce l-a împușcat, Achim i-a luat lui Oancea un laptop și două telefoane mobile, pe care le-a aruncat la gunoi.

  • Kickboxerul Ștefan Achim a luptat în mai multe promoții K1, la categoria grea.

Ștefan Achim a fost audiat prin videoconferință, din cauza riscurilor majore la care autoritățile nu doreau să se expună

Ulterior, el a fugit în Franța, acolo unde fusese înrolat în Legiunea Străină. A fost apoi localizat și încătușat pe 21 mai 2020, în localitatea franceză Creil, iar asupra sa au fost descoperiți peste 30.000 de euro și acel pistol Makarov, cu care îl împușcase pe Oancea.

Potrivit Gândul, din cauza faptului că era considerat extrem de periculos, Ștefan Achim el a fost ținut în custodia armatei franceze. La momentul extrădării, el a fost legat cu lanțuri și i s-a montat un brâu special, însă acestea nu au fost suficnte pentru a fi acceptat în avion de o companie aeriană.

Așa că a fost adus cu mașina, sub escorta trupelor înarmate și pregătite pentru o eventuală ripostă a unor presupuși "aghiotanți" ai acestuia.

Odată ajuns în România, Achim a fost audiat în condiții speciale, prin videoconferință, cu avocat dn oficiu, pentru că autoritățile nu au dorit să-și asume un asemenea risc. El se află încarcerat la penitenciarul de maximă siguranță de la Iași.

Etichete: stefan achim , luptator k1

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă