Cum a ajuns să fie asemănată plecarea lui Ianis Hagi de la Rangers cu cea a lui Virgil van Dijk de la Celtic

4 săptămâni in urmă 24

  • La Liga: Sevilla - FC Barcelona, marți, 22:00, Digi Sport 1

  • Liga 1: Dinamo - Farul, luni, 20:30, Digi Sport 1

Ajuns pe Ibrox Stadium în vara anului 2020, internaționalul român este urmărit cu atenție de AS Roma, Lyon, Sevilla sau Aston Villa, dar și de Galatasaray, care îl poate trimite pe Olimpiu Moruțan (22 de ani) în Scoția, la schimb. 

Plecarea lui Ianis Hagi de la Rangers, asemănată cu cea a lui Virgil van Dijk de la Celtic

Posibila plecare a lui Hagi de la Rangers a fost comparată în Scoția cu cea a lui Virgil van Dijk (30 de ani) de la eterna rivală, Celtic. În vara lui 2015, fundașul olandez a fost lăsat să plece la Southampton în schimbul a aproximativ 16 milioane de euro, iar de atunci a devenit unul dintre cei mai buni apărători din lume.

Noel Whelan, fost fotbalist și actual analist sportiv în Scoția, a explicat că Rangers va fi nevoită să renunțe la Hagi așa cum a făcut-o și Celtic în cazul fundașului care joacă astăzi la Liverpool. În 2015, "celții" l-au vândut pe van Dijk din nevoie de bani, deoarece clubul adopta o strategie prin care se autofinanța, iar asta ar face și Rangers în prezent. 

"Rangers trebuie să vândă jucători ca el pentru a fi autosustenabilă. Asta a fost valabil și pentru Celtic, nu doar pentru Rangers. Chiar dacă sunt niște giganți în Scoția și binecunoscuți în Europa, am văzut de-a lungul anilor că cei de la Celtic aleg mereu să facă profit cu cei mai buni jucători ai lor.

Misterioasele puteri din umbră, serviciile secrete, au un T zero. Hai să vedem cum au luat naștere pe DIGI World, în DIGI Online de la 21:55.

Procesul de recrutare este crucial pentru ei și la fel e la Rangers. Îi cumpără, îi educă, îi cresc - dar când e timpul potrivit, îi vând mai departe. Fix așa s-a întâmplat și cu van Dijk la Celtic. E pur și simplu felul în care merge lumea astăzi.

Banii vorbesc și dacă te numești Rangers sau Celtic, pur și simplu ele nu pot concura cu echipele din Premier League în acest moment", a explicat Noel Whelan, conform footballinsider247.

Ianis Hagi, din nou în vederile celor de la AS Roma

Jurnaliștii italieni anunță că sunt șanse reale ca Ianis Hagi să fie adus la Roma, fiind un jucător extrem de interesant pentru Tiago Pinto și Jose Mourinho, care poate aduce un plus echipei.

În acest sezon, situația lui Ianis Hagi ar putea deveni interesantă. Fotbalistul, fiul legendei fotbalului românesc, Gheorghe Hagi, pare că va pleca de la Rangers. Romanii îl urmăresc pe băiat de ceva vreme iar acum, conform presei din Scoția, vin informații noi legate de starea sa la echipă.

Antrenorul clubului, Giovanni van Bronckhorst, și-ar fi dat acordul pentru includerea lui Hagi pe lista transferurilor. Scoțienii l-ar if identificat drept moștenitor al său pe un alt român, Olimpiu Moruțan. Rangers ar fi dispusă să-l lase să plece pentru aproximativ 14 milioane de euro.

O cifră nu prea mare pentru un fotbalist talentat, cu poenția, pe care Pinto îl are sub observație de ceva vreme”, au notat italienii de la asromalive.it.

Etichete: rangers , celtic , ianis hagi , virgil van dijk

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă