Cum a ajuns opera lui George Enescu să fie scoasă la mezat - ora 18, Culisele statului paralel

1 lună in urmă 33

Cum a ajuns opera lui George Enescu să fie scoasă la mezat Cum a ajuns opera lui George Enescu să fie scoasă la mezat

Opera lui Enescu este scoasă la mezat într-o licitație extrem de controversată. Se vând vioara și manuscrisul uneia dintre cele mai importante opere dintre lucrările marelui compozitor. Nimeni nu știe cum au apărut obiectele în colecția fostului avocat al lui George Enescu și de ce nu au ajuns în patrimoniul statului. Dezvăluiri despre întreaga afacere, în exclusivitate la Realitatea Plus, în această seară, la Culisele Statului Paralel, cu Anca Alexandrescu. 

JOI, 26 AUGUST 2021, 16:22

SURSĂ: Realitatea PLUS

AUTOR: REALITATEA.NET

Patru pagini de adnotări din opera "Oedipe" a lui George Enescu și o vioară folosită de marele compozitor au pus pe jar întreaga comunitate culturală românească după ce au fost scoase la vânzare de o casă de licitații.

Casa de licitații susține că ambele piesele ar proveni din colecția Romeo Drăghici și ar fi aparținut lui George Enescu. De cealtlă parte, cei care au inventariat bunurile compozitorului și au deschis Muzeul Enescu spun ca nu au cunoștință de existenta acestei colecții.

La 140 de ani de la nașterea lui George Enescu și în anul în care se organizează a 25-a ediție a Festivalului Enescu, pare că cineva a planificat această afacere. Bunurile ar trebui sa fie in patrimoniul statului daca ele sunt autentice, spun oamenii de cultura.

Organizatorul Festivalului George Enescu cere insa Ministerului de Interne sa faca o investigație amănunțită. De ce nu se afla astfel de obiecte in patrimonial national? Aflati in aceasta seara, când veți afla și de ce România a ajuns să importe peste 95% din medicamente. Cum am ajuns să producem atât de puțin și ce combinații au fost în spate aflați de la ora 18, la Culisele Statului Paralel.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă