Cum a ajuns fostul campion al Ligii 1 la Rapid: „«Bună seara, sunt George Copos». Am închis, am crezut că e un vagabond!”

1 săptămână in urmă 10

Articol de GSP - Publicat marti, 23 noiembrie 2021, 09:50 / Actualizat marti, 23 noiembrie 2021 10:17

Florin Șoavă (43 de ani), campion în Liga 1 alături de Rapid în 2003, a povestit la GSP Live modul în care a ajuns să evolueze pentru echipa din Giulești.

În 2001, fostul fundaș central a semnat cu Rapid după doi ani petrecuți la FC U Craiova. La clubul alb-vișiniu, Șoavă a ajuns să câștige 4 trofee: un campionat (2003), o cupă (2002) și două supercupe (2002 și 2003). Invitat la GSP Live în această dimineață, Șoavă a povestit cum a ajuns să semneze cu clubul patronat de George Copos.

Florin Șoavă povestește cum a ajuns la Rapid: „M-a sunat Copos, am rămas blocat”

„Era George Copos patron, iar la noi la Craiova erau Flavius Stoican, Bărcăuan, Sava, care mai sunau jucători, spuneau că sunt de la ziare și susțineau că au diverse nume, ca să facă caterincă. Într-o seară eram într-un cantonament și mă sună număr privat. Am crezut că cineva vrea să facă o farsă. 

«Bună seara, Florin Șoavă, sunt George Copos, patronul de la Rapid București». Am rămas blocat, m-am gândit: «aoleu, e unul dintre vagabonzii ăștia». Am închis telefonul. Nu trec 1-2 minute, sună iar telefonul. «Florin, nu mai închide telefonul, sunt George Copos». I-am cunoscut vocea, mi-am dat seama că el el. 

M-a întrebat dacă vreau să vin la Rapid, atunci nu era o perioadă foarte bună la Craiova, deși îmi dorisem foarte mult să ajung la Universitatea am simțit că e momentul să fac un pas mai departe, să urc. Am mers la Rapid, diferența era enormă între Capitală și provincie. Am prins 3 ani superbi, cu jocuri bune, rezultate interne foarte bune”, a spus Șoavă în dialogul cu moderatorul Costin Ștucan. 

Am câștigat titlul, două supercupe și cupa României, a fost cea mai bună perioadă din istoria Rapidului.

Într-o carte, domnul Giovanni Becali în cel mai bun 11 din istoria Rapidului m-a inclus și pe mine ca mijlocaș central, ceea ce a fost o mare onoare pentru mine.

- Florin Șoavă 

Cum a ajuns Florin Șoavă la Spartak Moscova 

După 3 ani petrecuți la Rapid, Șoavă a făcut pasul la Spartak Moscova în 2004. Și povestea acestui transfer este una inedită.

„Mi-am amintit cum a fost transferul la Spartak. Priveam un meci de Champions League jucat de Juventus. Domnul Giovanni suna tot timpul cu număr ascuns. Pe la 10 și ceva seara mă sună: «Florine, mâine îți iei pașaportul, la ora 09:00 ești la mine la birou». Am mers, m-a întrebat dacă vreau să merg la Moscova. «Phew, cum Doamne iartă-mă să nu?» 

Până s-a pus viza, s-a făcut ora 3, am plecat cu dânsul și cu Gică Popescu. Am ajuns acolo, am mers la masă, am vizitat puțin orașul și îi zic: «domn Giovanni, se face 12, se închide perioada de transferuri». «Stai liniștit, băiatul lui tata, nu e problemă», a răspuns. Am ajuns la birou cu vreo 10 minute înainte de miezul nopții, cam așa, și m-a întrebat pe cât vreau să semnez. 

«Pune, bre, 5, să mă dea ei afară dacă e nevoie». Am avut 5 ani, dintre care 3 ani jumătate la Moscova, jucând titular în peste 90% dintre meciurile echipei. Adaptarea în Moscova nu a fost grea, a fost cea mai frumoasă perioadă din viața mea. 

Un oraș superb, o echipă de nivel Champions League, condiții extraordinare, a fost totul la superlativ. Îmi pare rău că nu am reușit să câștigăm campionatul, am terminat pe 2 pentru 3 ani la rând”, a declarat Florin Șoavă. 

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Cum a fost „amețită” FCSB din 3 pase: „Șut și Miron, eliminați ușor”

Cornel Dinu: „Un apropiat de FCSB a recomandat pariul «2 pauză, 1 final» cu FC Botoșani. A luat 120 de milioane, era să cad de la masă!”

Playtech: BOMBĂ! Valeriu Gheorghiță, ȘOC despre noua tulpină covid. Ce PĂȚESC persoanele VACCINATE


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă