Cultivatorii depozitează fructele în peșteri pentru a reduce facturile la energie, în Italia

1 săptămână in urmă 14

La trei sute de metri sub livezile lor de fructe din Predaia, un mic oraș din regiunea Trentino, grupul Melinda a creat 34 de zone de refrigerare în peșteri vaste, unde pot păstra 12-13% din producția lor, reducând astfel costurile energetice, potrivit Reuters.

În interiorul zonelor special amenajate în peșteri, merele sunt depozitate în cutii de plastic stivuite și sunt deplasate de muncitori cu căști de protecție care operează stivuitoare.

"La nivel de impact asupra mediului, am văzut mai multe avantaje și randamente", a declarat Mauro Erlicher, managerul fabricii subterane.

"Unul dintre ele este cu siguranță în ceea ce privește nivelul de energie, deoarece, în urma unui test efectuat anul trecut… am măsurat o economie de 32% de energie electrică în peșteră."

Peșterile stochează în prezent aproximativ 30.000 de tone de mere, cifră care se așteaptă să crească la 40.000 de tone în viitorul apropiat.

Erlicher a explicat cum marile camere de depozitare frigorifică de la suprafață folosesc un "panou sandwich" izolat cu poliuretan și foi de metal pentru a menține răcoarea în interior.

În peșterile subterane, rocile acționează ca "panou sandwich" într-un mod "cât se poate de natural".

Înainte ca peșterile să poată fi folosite, rocile sunt răcite cu un gaz până la o adâncime de 5-7 metri, pentru ca apoi să mențină o temperatură constantă de 1 grad Celsius.

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă