Culisele convocării lui Jovan Markovic la naţionala României! Jucătorul născut la Belgrad a rămas surprins: „Ei m-au anunțat” | EXCLUSIV

2 luni in urmă 15

Nu numai evoluţiile destul de bune ale lui Jovan Markovic au determinat convocarea atacantului de 20 de ani al Universităţii Craiova la naţionala mare a României, ci şi planul FRF de a-l debuta pe tânărul vârf de atac în prima reprezentativă, pentru ca acesta să nu mai poată fi „furat” de naţionala Serbiei pe viitor.

Însuşi Jovan Markovic s-a declarat surprins de faptul că a fost chemat de Mirel Rădoi, deşi are numai câteva prezenţe ca titular pentru Universitatea Craiova în acest sezon şi două goluri marcate.

Jovan Markovic, convocat la națională pentru a nu fi „furat” de Serbia

„E un pas foarte mare pentru mine, sper să debutez şi să mai fiu şi în alte ocazii acolo. Credeam că voi fi la naţionala de tineret. M-au anunţat de convocare Mister şi colegii de la antrenament, iar prima persoană pe care am sunat-o a fost bunica mea. A fost o perioadă grea pentru mine, mă bucur că am slăbit, Mister mi-a dat încredere şi sper să nu-l dezamăgesc.

Acum dau totul la fiecare antrenament şi meci” a spus Jovan Markovic, care pooate debuta în naţionala mare fără a fi jucat vreun meci oficial la U21. Tânărul atacant are cea mai scăzută cotă dintre tricolorii lui Mirel Rădoi, fiind evaluat la numai 200.000 de euro pe transfermarkt. În schimb, Mihai Rotaru îl consideră o adevărată perlă a clubului: „Markovic e cel mai aproape de a face pasul spre marea performanţă dintre jucătorii noştri mai tineri, acum arată bine, a slăbit”, a declarat Jovan Markovic pentru ProSport.

Jovan Markovic are dublă cetățenie: română și sârbă. S-a născut la Belgrad, pe 23 martie 2001, dar la scurt timp familia s-a mutat la Corabia, în județul Olt. Tatăl său e sârb, iar mama e româncă, originară din Oltenia. Părinții săi au plecat în străinătate, iar el a fost crescut la Corabia, de bunica și de unchiul din partea mamei, alături de doi frați: Aleksander (24 de ani) şi Nikolai (23 de ani). Jovan Markovic mărturiseşte că nu ţine legătura cu niciunul dintre părinţi.

„Am fost crescut de bunica şi de unchiul meu, cel care, din păcate, a murit în noiembrie. Cu părinţii mei nu ţin legătura, însă am o relaţie bună în continuare cu bunica şi cu fraţii mei. La fotbal, prima persoană care mi‑a dat încredere a fost antrenorul meu Gigi Vâlcu, care mi‑a deschis ochii în fotbal şi m‑a susţinut cum a putut, mai ales moral, din prima.

Tot dânsul a fost şi cel care m‑a alintat „noul Oblemenco“, deoarece îl iubeşte pe Oblemenco ca orice oltean, mai ales că e şi din Corabia. Sper să nu‑l dezamăgesc nici pe el, nici pe ceilalţi oameni care cred în mine, pentru că sunt foarte mulţi” spune Markovic, care a declarat în repetate rânduri că ar reprezenta naţionala României, pentru care a şi jucat, dar numai la nivel de juniori.

Regim drastic ţinut în vara aceasta de Markovic

Jovan Markovic a avut probleme serioase cu kilogramele în surplus şi a fost supus unui regim drastic în vara aceasta, reuşind să slăbească 12 kg şi chiar şi în aceste condiţii mai trebuie să mai lepede câteva kilograme. „Am slăbit aproximativ 12 kilograme în 3‑4 săptămâni. Nu cred că există secrete când vrei să slăbeşti, mai ales în cazul meu, care sunt totuşi şi tânăr, şi sportiv. Pur şi simplu am mâncat mult mai puţin şi m‑am antrenat mult mai mult, inclusiv individual, în acea perioadă am făcut câte trei antrenamente pe zi.

Nu e mare secret. Dacă e cineva acolo care vrea să slăbească, trebuie pur şi simplu să se abţină de la mâncare şi eventual să facă şi puţin sport, alte sfaturi sau secrete nu există. Ştiu că uşor de zis şi greu de făcut, dar important este şi cât de mult îţi doreşti să se întâmple” a declarat Markovic, pentru revista oficială a Universităţii Craiova.

 

 

 

The post Culisele convocării lui Jovan Markovic la naţionala României! Jucătorul născut la Belgrad a rămas surprins: „Ei m-au anunțat” | EXCLUSIV appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă