CULISE STATULUI PARALEL. Theodor Stolojan a făcut anunțul! Ce pensie are, după ce a deținut mai multe funcții de conducere în România

1 lună in urmă 2

Cinci persoane care au spart mai multe locuinţe, printre care şi casa lui Theodor Stolojan, reţinuteCinci persoane care au spart mai multe locuinţe, printre care şi casa lui Theodor Stolojan, reţinute

Fost angajat în Ministerul Finanțelor, fost ministru de resort în Guvernul Petre Roman, Theodor Stolojan a declarat, în emisiunea CULISELE STATULUI PARALEL, că are pensia bazată strict pe contributivitate și că nu se apropie nici pe departe de cea a unui judecător.

MIERCURI, 17 MARTIE 2021, 18:39

SURSĂ: Realitatea PLUS

AUTOR: Iulian Budușan

Theodor Stolojan a făcut publică suma pe care o primește ca pensionar, dar numai din România. Aceasta este de aproape 5.000 de lei. Însă, fostul ministru de Finanțe mai primește bani și ca fost angajat al Băncii Mondiale.

„Eu am o pensie bazată pe contributivitate, însă, datorită faptului că am avut funcții de director sau șef serviciu, pentru că am parcurs toate treptele, am pensie de 4.900 de lei pe lună. O treime din pensia unui judecător sau procuror. De la Banca Mondială, dar și ca europarlamentar, am pensii, dar plafonate. Banca Mondială are un sistem de salarizare ce atrage oameni clificați, acesta fiind mai mare decât salariile din ministerele din SUA și mai mic decât cele din băncile de investiții”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă