Cu teatrele închise de pandemie, un actor ceh s-a făcut gropar. „Dacă totul merge bine, voi ajunge responsabil de cimitir”

4 săptămâni in urmă 3


Actorul ceh Tomas Novotny a decis să facă reconversie profesională, după lunga perioadă în care, teatrele fiind închise din cauza pandemieri de coronavirus, s-a trezit că meseria aleasă nu-i mai aduce venituri.


Novotny nu a optat pentru o altă ramură a domeniului artistic, ci a ales o meserie foarte diferită de cea de actor. El a urmat un curs de recalificare pentru a deveni gropar într-un cimitir din Praga, transmite Agerpres, care citează Reuters.


„Sunt recunoscător pentru această oportunitate. Incertitudinea cu privire la momentul în care vom reveni la normalitate este cel mai rău lucru”, a spus actorul.


Aşa am un loc de muncă şi dacă totul merge bine, voi ajunge responsabil de cimitir.

Tomas Novotny:

Chiar dacă nu toate reconversiile profesionale sunt la fel de dramatice precum cea a actorului în vârstă de 36 de ani, asta arată că schimbările prin care trecem din cauza crizei COVID ne forțează să dobândim noi competenţe, pentru a supraviețui.


Asociaţia angajatorilor din Cehia se aşteaptă la o creştere de 10 ori a numărului de persoane care vor urma cursuri de recalificare în acest an.


„Nevoia de recalificare va creşte pentru că pandemia accelerează nevoia companiilor de a se adapta", susţine preşedintele Asociaţiei, Jan Wiesner.


Potrivit firmei de consultanţă McKinsey, un număr de aproximativ 100 de milioane de locuitori din economiile avansate vor fi nevoiţi să îşi schimbe locul de muncă în următorul deceniu, cu 25% mai mulţi decât se preconiza înainte de COVID-19.


Foto: EPA


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă