Cu cererea în plic pentru milioanele de euro

6 zile in urmă 12

FOTO: FREEPIK.COM

21 September 2022 15:19

Statul român nu se dezminte și solicită companiilor care vor ajutoare de stat să depună actele în plic, la registratură.

Scris de Andreea Pintea - Statul român nu se dezminte și solicită companiilor care vor ajutoare de stat să depună actele în plic, la registratură.

ARAD. În era digitalizării, a comunicării la distanță și a tehnologiei, există încă cereri care par rupte din alte vremuri. Documentele se cer depuse în plic la registratură, comunicarea virtuală fiind doar pentru clarificări. De data această anunțul vine din partea Ministerului Economiei, care a anunțat oficial perioada de înscrieri la ajutoarele de stat în valoare totală de 300 de milioane de euro pentru firmele românești, inclusiv IMM-uri, din industria prelucrătoare. Așadar, cererea de acord de finanțare și celelalte documente trebuie să fie depuse în plic, la registratura instituției din București, în programul de lucru.

„În perioada 1 octombrie – 16 decembrie 2022 se derulează o sesiune de depunere a cererilor de acord pentru finanțare în baza schemei de ajutor de stat instituite prin HG nr. 959/2022 – granturi pentru investiții destinate industriei prelucrătoare.

Cererile, însoțite de documentele justificative, se transmit la Registratura Ministerului Economiei, Calea Victoriei nr.152, sector 1, București, menționându-se pe plic – Schema de ajutor de stat instituită prin HG nr.959/2022 – Direcția Politici Industriale și Competitivitate, în intervalul orar: luni-joi: 8.30 – 17.00; vineri: 8.30 – 14.30. Oamenii de afaceri, consultanții și alte persoane interesate au la dispoziție o adresă de mail oficială la care pot cere clarificări referitoare la aceste ajutoare de stat: [email protected]”, se arată în anunțul Ministerului.

Cine poate beneficia?

Ajutoarele de stat din bugetul național se adresează și firmelor mici și mijlocii, dar valoarea minimă a investiției necesare este atât de mare încât companiile mari par să fie potrivite pentru aceste granturi. Investiția minimă pe care o firmă trebuie să o facă este de 3 milioane de euro, cheltuieli eligibile, iar beneficiarul trebuie să asigure minim 25% din sumă. Valoarea ajutorului de stat poate ajunge până la 45 de milioane de euro pe proiect. Ajutoarele vor fi acordate pentru realizarea de investiții inițiale sau pentru o investiţie iniţială în favoarea unei noi activităţi economice.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă