Cu cât vor crește pensiile românilor în 2021. Anunțul ministrului Florin Cîțu

1 month ago 24

Pensiile românilor vor crește anul viitor cu 8 procente. Asta înseamnă un plus la punctul de pensie de aproximativ 100 de lei. Anunțul a fost făcut de ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, informează Știrile Pro TV.


”Noi mizăm pe o creștere a pensiei în următorii patru ani cu 46%. Pentru anul viitor, estimarea este de 8,1%”, a spus Florin Cîțu.


Demnitarul nu a precizat dacă majorarea va fi aplicată de la 1 ianuarie sau mai târziu, în condițiile în care încă se fac calcule pentru bugetul pe anul viitor.


Concret, punctul de pensie ar urma să crească de la 1.442 de lei, cât este acum, la 1.559 de lei în 2021, un plus de 117 lei.


Planurile făcute arată că majorările vor continua treptat până în 2024 inclusiv, când punctul de pensie ar trebui să ajungă la 1.841 de lei.


România are printre cele mai mici pensii din UE. Asta face că 20% dintre seniorii noștri să fie expuși riscului sărăciei, potrivit statisticii europene. Datele care ne fac codași în Europa arată că pensia medie în România este de 1.436 de lei.


Îmbătrânirea populației și migrația pun o mare presiune pe bugetul de stat alocat pensiilor. În prezent, media la nivel national arata că sunt 9 pensionari la 10 angajați. În București, raportul este de 5 la 10 în favoarea angajaților, în Giurgiu sunt 15 pensionari la 10 salariați.


Read Entire Article

Powered By Seo Tools