CTP, vești groaznice pentru Simona Halep, după victoria de azi: ”Asta nu e în avantajul ei”

2 săptămâni in urmă 6

Victoria de astăzi a Simonei Halep și calificarea în Optimile de finalăa este o performanță, dar nu surprinzătoare. Surprinzător este posibilul adversar din Optimi. Este vorba de poloneza Iga Swiatek. Swiatek are deja un avantaj în fața jucătoarei noastre, după victoria de la Roland Garros, scor 6-1, 6-2.

”Zgura de la Roland Garros era un avantaj pentru Simona Halep”

Meciul de anul trecut dintre Simona Halep și Iga Swiatek a lăsat răni adânci jucătoarei noastre. În întâlnirea de la Roland Garros Iga Swiatek o spulbera, fără drept de apel, pe Simona, într-un meci de două seturi, cu 6-1,6-2.

Toată lumea a văzut îmbunătățirile din jocul de astăzi al Simonei. Mai agresivă, mai prezentă în joc și pe teren, cu lovituri puternice. Cristian Tudor Popescu, la finalul meciului cu Veronika Kudermetova, a observat schimbarea de strategie, tactică și mentală a româncei.

Asta l-a determinat să spună că posibila întâlnire cu Iga Swiatek să fie cu totul alta, față de anul trecut, dar și dezvantajelșe unui teren mai rapid, ca cel de la Melbourne.

”Zgura de la Roland Garros era un avantaj pentru Simona Halep, în raport cu suprafața mult mai rapidă de anul acesta, de la Australian Open. Are o altă compoziție, care mărește viteza. Asta nu e în avantajul ei.

Dacă va fi cu Swiatek, nu fac predicții în general, dar aici aș putea spune că mai mult ca sigur nu va fi un joc de două seturi. Nu se va termina într-o oră și ceva. Vom asista la o bătălie consistentă între cele două jucătoare de clasă mondială”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

Simona Halep vs Iga Swiatek, un meci de semi-finală, cel puțin

Ultima întâlnire dintre Simona și Iga Swiatek nu s-a terminat bine pentru locul doi WTA. Înfrângrea de la Roland Garros a însemnat una din marile dezamăgiri ale Simonei, lucru de altfel recunoscut de româncă, ulterior. Dar, după cum și-a dezvoltat jocul de la o etapă la alta, culminând azi cu o calificare în Optimi, sunt șanse ca Simona să-și ia revanșa în meciul cu Iga Swiatek.

Poloneza joacă astăzi în turul trei de calificare împotriva Fionei Ferro. La ora la care scriem acest material, poloneza Iga Swiatek a câștigat deja primul set cu 6-4, și deja conduce cu 5-2 în cel de-al doilea set. Cu alte cuvinte este ca și sigură calificarea polonezei Iga Swiatek în Optimi, unde se va reântâlni cu Simona Halep, reedintând meciul de la Roland Garros din 2020.

Rămâne să așteptăm ziua meciului și să vedem care va fi deznodământul acestui joc greu pentru Simona. Cele două sportive, Iga Swiatek și Simona, vor juca pe un teren mai rapid decât cel de la Roland Garros. Avantajul, cel puțin în teorie, este de partea jucătoarei din Polonai, viteza de reacție a acesteia fiind una mai bună.

The post CTP, vești groaznice pentru Simona Halep, după victoria de azi: ”Asta nu e în avantajul ei” appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă