CTP reacționează acid după decizia în cazul Djokovic: „Dacă joacă la Australian Open, ar fi o victorie la scor a tuturor antivacciniștilor”

2 săptămâni in urmă 28

Articol de GSP - Publicat luni, 10 ianuarie 2022, 09:10 / Actualizat luni, 10 ianuarie 2022 09:29

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a reacționat la scurt timp după ce o instanță din Australia a decis să întoarcă decizia de anulare a vizei lui Novak Djokovic. CTP spune că o eventuală participare a lui Nole la Australian Open ar reprezenta o „victorie la scor” la antivacciniștilor. 

În această dimineață a avut loc audierea lui Novak Djokovic, care s-a încheiat favorabil pentru sârb. Judecătorul Anthony Kelly a dictat eliberarea imediată a lui Nole din detenția pentru imigranți și a casat decizia guvernului federal de a-i anula viza liderului mondial din tenis. 

Cristian Tudor Popescu, editorialist GSP, nu înțelege pe ce temei s-a luat această decizie. El spune că dacă Djokovic va ajunge să joace la Australian Open, turneu programat între 17 și 30 decembrie, asta ar reprezenta o „victorie la scor a tuturor antivacciniștilor și conspiraționiștilor”, a celor care resping vaccinul împotriva COVID-19. 

Novak Djokovic rămâne în Australia, dar are în continuare emoții! Verdictul în urma procesului cu guvernul

NOVAK DJOKOVIC

Novak Djokovic rămâne în Australia, dar are în continuare emoții! Verdictul în urma procesului cu guvernul

CTP: „Cum va fi acceptat așa ceva de către guvernul australian?”

„I s-a oferit acea derogare ca să nu se vaccineze, dar nu se încadra în excepțiile legale - am văzut cu toții cât se poate de clar cele 4 prevederi ale legii australiene -, între care nu intră acesta că dacă te-ai infectat în ultimele 6 luni atunci poți beneficia de această dispensă. Nu apare în lege, pur și simplu. 

Atunci pe ce bază s-a luat decizia? Judecătorul trebuie să aplice legea. Eu nu înțeleg, a hotărât judecătorul că din moment ce medicii din statul Victoria și organizatorii Australian Open i-au dat această dispensă, atunci e în regulă.

Cum va fi acceptat așa ceva de către guvernul australian, care trebuie să apere acele prevederi legale, eu nu înțeleg. Deja, în acest moment, procesul Djokovic și tot ce se întâmplă depășește cadrul tenisului, nu mai are nicio importanță acum ce spun acele documente, ce chestiuni legale și ilegale sunt aici”, a spus CTP la Digi24. 

CTP: „Djokovic ar trebui să vorbească, dar tace în continuare”

„Novak Djokovic este nevaccinat - că despre asta este vorba - și dorește să joace așa la Australian Open. Dacă el va ajunge să joace în aceste condiții, aceasta este o victorie, la scor, a tuturor antivacciniștilor, conspiraționiștilor, anti-5G-niștilor, precum și a naționaliștilor suveraniști și fanatici, reprezentați de tatăl lui Djokovic. Este o victorie pentru toți aceștia, nu mai are nicio importanță acolo ce chestiuni legale sau medicale sunt.

De asemenea, nu știu cum Djokovic va fi primit în aceste condiții în Australia, știindu-se că este în continuare nevaccinat.

Pentru tenis și pentru mine ar fi bine să-l văd jucând pe Novak Djokovic, asta nu poate fi rău niciodată. Dimpotrivă, este extraordinar, dar prin modul în care s-a comportat Djokovic, care nu a făcut nicio declarație... Eu asta i-am cerut din primul moment, ca iubitor al tenisului și ca admirator al său: să iasă să vorbească.

În continuare cred că ar trebui să vorbească, ar fi foarte important. Dacă nu, atunci se situează pe poziția antivaccinistului. Asta este, de fapt, problema. Dacă el ieșea și spunea: «nu sunt vaccinat, dar iată, am avut COVID, prin urmare nu aș avea de ce să fiu vaccinat», era foarte important. El nu respingea în felul ăsta rolul și importanța vaccinului. Dar el tace în continuare”, a încheiat gazetarul. 

Playtech: ȘOC! Din ce face bani femeia din spatele lui Klaus Iohannis. Averea pe care o are Delia Dinu


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă