CTP, despre raportul din cazul Onești: „Făceau mișto, miștocari în uniformă, cu asasinul care se găsea cu cuțitul la balcon”

1 lună in urmă 3

„Raportul  descrie un monument de prostie e corect”, a descris Cristian Tudor Popescu concluziile prezentate, joi, de Poliția Română în cazul dublei crime de la Onești. De asemenea, jurnalistul atrage atenția că șefii care sunt răspunzători de eșecul misiunii au fost doar mutați pe posturi de același nivel, în loc să fie dați afară din poliție, potrivit Digi24.

„Eu nu am văzut în treizeci și ceva de ani de gazetărie un asemenea monument de prostie, cum este etalat în acest raport. N-am văzut! Raportul e corect, dar mai există o ipoteză: că lucrurile, de fapt, stau și mai rău decât am văzut acolo, și de aia arată așa. Deci, nu se poate. (…)Ăla de la SIAS, James Bond-ul cu trei „crieri”, după ce ne-a explicat cum nu se putea sparge ușa pentru că era încuiată – și aflăm acum că existau și chei la polițiști -, dar el nu putea să spargă ușa și de aia a dat cu berbecele în ea, ne spunea că nu putea lunetistul să tragă, că era un lunetist, dar nu putea să tragă din cauză că era geamul murdar și era un copac în față. (…)Foc de precizie… Papagalii ăia în uniformă să execute foc de precizie.”, a comentat Cristian Tudor Popescu raportul prezentat de Poliția Română în cazul intervenției de la Onești, potrivit Digi24.

De asemenea, jurnalistul atrage atenția că șefii care sunt răspunzători de eșecul misiunii au fost doar mutați pe posturi de același nivel, în loc să fie dați afară din poliție.

„Hai să vedem. Vasăzică șeful și adjunctul de la IPJ Bacău au fost puși pe funcții cu același nivel, că așa e legea. Unul a fost transferat la București, cum vă spuneam, să se ocupe de nu știu ce dosare, dar pe funcție egală, adjunctul la fel, șefii de la Onești ramân, se întorc din concediu medical și rămân pe funcții. Păi, cum să faci așa ceva? Acești oameni se fac vinovați de ucidere din culpă. Așa se numește juridic. Au murit oameni din cauza lor. Acești oameni ar fi trebuit dați afară din poliție imediat și anchetați penal pentru asta, pentru ucidere din culpă. Iar ei sunt mișcați de colo colo.”, a mai comentat jurnalistul.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă