CTP, despre negocierile dintre PNL și PSD pentru formarea Guvernului: „Cădere la pace ca între clanurile mafiote. Cartierul ăla e al tău, celălalt e al meu…”

3 săptămâni in urmă 22

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat, în emisiunea „Cap Limpede”, de la Digi, negocierile dintre PNL și PSD pentru formarea Guvernului. CTP crede că această alianță este „între două partide care au un punct comun de mari dimensiuni, corupția” și a spus că „această cădere la pace între monștrii sacri ai corupției este înțelegerile între clanurile mafiote”.

„În aceste zile se poate întâmpla ceva și mai rău de cât e acum. Înainte de 1990, exista un singur partid, o singură corupție, monolitică, nu putea fi clintită, micșorată, era sub umbrela unui singur partid. După 1990, am în loc de separarea puterilor în stat, am avut separația corupțiilor în stat,«garanția» cea mai sigură a democrației. N-ajungi la dictatură dacă sunt separate corupțiile. Acest principiu prețios e pe care să fie încălcat”, a afirmat Cristian Tudor Popescu.

El vede această „cădere la pace” între PNL și PSD, drept o „înțelegere între monștrii sacri ai corupției, cu cele mai multe cazuri documentate”.

E o cădere la pace ca între clanurile mafiote. Cartierul ăla e al tău, ălălalt e al meu…

CTP, la emisiunea „Cap Limpede”

Conform mai multor lideri implicați în negocierea PSD-PNL, PSD a propus PNL un proiect pe 7 ani, în care să alterneze premierul la doi ani.

„Dacă funcțiionează, se va așterne peste România o stabilitate și o liniste de o să auzim lăcustele clefăind”, a fost ironic gazetarul.

„Liberalii și pesediștii au interesul să facă această combinație. Social-democrații apar ca «salvatore della patria» de pe o poziție bună, «ne sacrificăm, nu putem lăsa țara pe mâna lor, salvăm noi situația». PNL n-are discurs și, practic, se desființează ideologic”, a spus Popescu.

Referindu-se la președintele PNL, pe care l-a botezat „Șo-Cîțu”, CTP spune că „râde, dar nu e râsul lui. A ajuns cea mai detestată persoană de români, la mare concurență cu președintele Klaus Iohannis. Cred că atunci când apare fostul premier la televizor, 95 la sută dintre oameni închid înainte să înceapă să vorbească”.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă