CTP, despre guvernul Ciucă: ”PNL probează costume de nuntă și are de mers la o înmormântare”

4 săptămâni in urmă 19

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a declarat vineri seară, la Digi 24, că indiferent ce se va întâmpla mâine, când premierul desemnat, Nicolae Ciucă, urmează să depună la Parlament lista miniștrilor și programul de guvernare, ”pentru simplii cetățeni ai acestei țări, va fi posibilă o singură schimbare: din rău în mai rău”.

”Al doilea bal mascat al groazei”, astfel califică gazetarul încercările de formare a guvernului Ciucă.

”Indiferent cum se va numi guvernul care va fi la Palatul Victoria, în lunile următoare ceea ce ne așteaptă este un soi de iad. (…) Ce vedem acum cu domnul Ciucă este al doilea bal mascat al groazei. Primul a fost cel condus de domnul Cioloș. De ce îi spun bal mascat al groazei? Pentru că se moare cu masca pe figură în acest moment, în spitale”, afirmă CTP.

Pentru orice om de bun simț, fără să aibă experiență politică, este evident că PNL probează costume de nuntă și are de mers la o înmormântare, ba chiar la foarte multe. Asta este ceea ce se întâmplă acum. Vedem liste de miniștri unde sunt înlocuiți unii cu ceilalți, deci se probează diverse costume pentru posturile alea de miniștri, și bărbătești, și de damă.

Cristian Tudor Popescu:

Gazetarul mai precizează că ceea ce se întâmplă în aceste zile pe scena politică arată că premierul desemnat a avut în primul rând de negociat cu PNL, partidul din care face parte, și apoi cu PSD și USR.

Referindu-se la declarația de presă de vineri seară, în care Nicoale Ciucă a anunțat lista miniștrilor din cabinetul său, Cristian Tudor Popescu a precizat că imaginea celor doi „nu poate să nu te ducă gândul la un alt cuplu, Dragnea – Dăncilă”.

”Exact așa este raportul, cum era între Dragnea și Dăncilă. (…) Ce caută domnul Cîțu lângă domnul premier desemnat? Nicolae Ciucă a fost premierul desemnat de către președintele Iohannis să alcătuiască un guvern, Pentru asta el duce negocieri cu toate partidele parlamentare sau cu cele cu care consideră. PNL nu are o poziție specială în această situație”, mai spune CTP, adăugând că dacă Florin Cîțu a fost prezent la declarația de presă de azi, ar fi trebuit să fie acolo și liderul UDMR, Kelemen Hunor, și chiar și reprezentanții minorităților naționale și cei ai PSD și USR, cu care a negociat Nicolae Ciucă în ultimele zile.

Vineri, liberalii s-au întâlnit într-o ședință a Biroului Executiv pentru a vota lista numelor care vor intra în guvernul Ciucă, dar și programul de guvernare.

„Am prezentat în Biroul Executiv propunerile – la Ministerul Justiției pe doamna Alina Gorghiu, pentru Ministerul Economiei domnul Florin Roman, pentru Ministerul Apărării pe domnul Cătălin Predoiu, la Ministerul Agriculturii pe Mircea Fechet și la Ministerul Cercetării pe domnul Robert Sighiartău”, a anunțat Nicolae Ciucă, care are nevoie de 234 de voturi pentru a trece prin Parlament guvernul său.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă