CTP, despre fenomenul David Popovici: „Nu avem de ce să fim mândri”

1 zi in urmă 156

Articol de GSP - Publicat joi, 23 iunie 2022, 21:05 / Actualizat joi, 23 iunie 2022 21:05

Gazetarul Cristian Tudor Popescu spune că românii nu ar trebui să fie mândri de performanțele lui David Popovici, întrucât România n-are niciun merit pentru rezultatele fantastice obținute de înotătorul în vârstă de 17 ani.

  • David Popovici a obținut două medalii de aur la Mondialele de la Budapesta, probele de 100 și 200 metri liber.
  • În toată istoria acestei competiții, un singur om a mai reușit să câștige probele de 100 și 200 metri liber la aceeași ediție și acesta este americanul Jim Montgomery, care a făcut acest lucru tocmai în 1973, la prima ediție a CM, desfășurată la Belgrad.
  • Reporterii GSP Roxana Fleșeru și Raed Krishan (foto) sunt prezenți la Budapesta și transmit toate informațiile importante de la Campionatele Mondiale de natație.

 trimişii Gazetei la CM de Natație au petrecut dimineaţa cu David Popovici

cm de natație

Altfel de podium, deasupra orașului: trimişii Gazetei la CM de Natație au petrecut dimineaţa cu David Popovici

CTP: „Nu am nicio contribuție la performanța lui David Popovici. De ce să fiu mândru?”

„Nu, eu nu mă simt mândru pentru că David Popovici a obținut două medalii la Mondiale. De ce m-aș simți? Văd că se simt mândri, însă, alții. Toți politicenii de vârf care s-au repezit, au sărit din baie – nu din bazin, din baie – ca să se lipească într-un fel de succesul lui Popovici. Domnii Iohannis, Bode, Dîncu… Laitmotivul: «Ne-a făcut să fim mândri David Popovici». 

Bun, ei se simt mândri. Eu nu! De ce? Eu nu am nicio contribuție la ce a făut acest băiat. Dacă aș fi fost unul dintre părinți, care au avut o contribuție esențială din ce am văzut și citit, părinți care îl ajută enorm și acum, da, aș fi mândru. Dacă aș fi antrenorul lui, aș mândru, dacă aș fi un prieten care l-a ajutat, aș fi mândru. 

Dar de ce să fiu mândru eu, în calitate de Popescu, care n-am făcut nimic pentru el? De ce să fim mândri toți ceilalți? Că suntem și noi români? Să fiu mândru că am un nume care se termină în «escu»? Nu am de ce să fiu!”, a punctat Cristian Tudor Popescu la B1 TV.

Nici România nu are de ce să fie mândră, Popovici nu e rezultatul unei acțiuni conștiente, coordonate, întinse în timp a acestui stat de a produce campioni de natație. E un miracol. Eu dacă aș fi credincios, dacă aș crede în Dumnezeu, aș spune că David Popovici e opera lui Dumnezeu. În niciun caz nu e opera României
Cristian Tudor Popescu

VIDEO. Cursa câștigată miercuri de David Popovici la Campionatul Mondial de la Budapesta

FOTO. Cele mai tari imagini din Ungaria surprinse de fotoreporterul GSP Raed Krishan

VIDEO. Anunțul premierului Nicolae Ciucă: „Un milion de lei din fondul de rezervă pentru David Popovici”

A trecut un an de la recepție, dar complexul de natație din Otopeni n-a fost inaugurat. Peste 11 zile ar trebui să găzduiască Europenele la juniori, cu Popovici cap de afiș!

OTOPENI

A trecut un an de la recepție, dar complexul de natație din Otopeni n-a fost inaugurat. Peste 11 zile ar trebui să găzduiască Europenele la juniori, cu Popovici cap de afiș!

 „Data viitoare o să îl bat!”

NATAȚIE

David Popovici naște o mare rivalitate în natația mondială: „Data viitoare o să îl bat!”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă