CTP: ”Cîțu s-a repezit ca un leu paraleu la procurorii americani. Alegerile din PNL nu vor fi schimbate de ce a făcut acum 20 de ani”

2 luni in urmă 36

Gazetarul Cristian Tudor Popescu este de părere că premierul Florin Cîțu nu va avea de pierdut în competiția pentru șefia PNL din cauza episodului din urmă cu 20 de ani, când a fost prins băut la volan, în SUA, în perioada în care era student. CTP a declarat vineri seară, la Digi 24, că această greșeală din tinerețe, precum și atitudinea pe care o are Florin Cîțu în ultima vreme îi vor dăuna premierului în cazul în care acesta va participa la niște alegeri populare și va avea nevoie de votul cetățenilor.

”Aici sunt două probleme distincte: e vorba de premier și de caracter. Domnul Cîțu nu își va da demisia din funcția de premier, nu îi va fi cerută demisia de către Klaus Iohannis, așa cum cere PSD și nu există nicio bază legală pentru așa ceva”, consideră Cristian Tudor Popescu.

Gazetarul precizează că tânărul Cîțu s-a comportat ”ca un leu paraleu” în fața procurorilor americani, când, inițial, a pledat nevinovat în dosarul privind conducerea sub influența alcoolului.

Problema de caracter a domnului Cîțu: la începutul anului 2001, a avut o atitudine pe care noi nu am cunoscut-o în legătură cu acuzaţiile care i s-au adus. Mai întâi, acuzat fiind de conducere sub influența alcoolului, domnul Cîțu s-a repezit ca un leu paraleu la procurorii americani, pledând nevinovat și cerând să i se pună la dispoziție toate probele, martorii, înregistrările, ca să se vadă dacă lucrurile sunt în regulă pentru că el este nevinovat.

Cristian Tudor Popescu:

”După care, sfătuindu-se cu un avocat, a constatat că e nu e de glumă și cu această atitudine va fi condamnat și poate să aibă o condamnare serioasă. Atunci, în ultimul moment, domnul Cîțu a încheiat cu procurorii un acord de recunoaștere a vinovăției care a fost trimis instanței înainte să se pronunțe sentința care ar fi putut să fie mult mai dură. Această reducere la două zile a fost ca urmare a faptului că s-a înmuiat domnul Cîțu și a făcut acest acord”, spune CTP.

Cristian Tudor Popescu este de părere că Florin Cîțu dă dovadă de același comportament de când a anunțat că va candia la șefia PNL.

”În fiecare zi aproape ne comunică ce rezultate extraordinare obține guvernul condus de el, ce bine o duc romînii de când e el prim-ministru, cât de apreciat este dânsul în țară și peste hotare. Se laudă singur până la ridicol.

Apoi, replica pe care a dat-o domnul Cîțu ziaristului care l-a întrebat cât costă o pâine arată aroganță împinsă până la dispreț față de cetățeni. (…) Omul Cîțu poate să nu știe și să nu mănânce pâine, dar premierul țării este obligat să cunoască prețurile produselor alimentare de bază pentru populație”, adaugă CTP.

Gazetarul spune că ”aroganța împinsă până la dispreț se manifestă la domnul Cîțu în relația cu colegii din Guvern, cu miniștrii, cu partenerii de coaliție”, iar, din punctul lui de vedere această, atitudine ”este problema reală a domnului Cîțu”.

”«Nu mă mândresc cu asta», ne spune domnul Cîțu. Ăsta este singurul lucru pe care a catadicsit să-l spună cetățenilor cărora le-a spus că nu știe cât costă o pâine pentru că el nu mănâncă pâine”, amintește CTP, care nu crede că dosarul din SUA îl va afecta pe Cîțu în cursa pentru șefia PNL.

Ce a făcut în urmă cu 20 de ani poate să conteze în cazul în care domnul Cîțu va participa la niște alegeri populare, de pildă la alegeri prezidențiale. Deocamdată, dânsul participă la niște alegeri interne, de partid. Acolo, mai mult ca sigur, povestea asta nu va conta. (…) Credeți că în alegerile interne din partid funcționează criterii morale? Acolo sunt socoteli. Cine ce are de dat, cine ce are de primit. Aceste socoteli, în mare măsură, s-au făcut și nu pot fi schimbate de acest eveniment.

CTP:
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă