CTP anunță că se va vaccina cu AstraZeneca: „Teama trebuie învinsă”

3 săptămâni in urmă 2

Gazetarul Cristian Tudor Popescu, 64 de ani, a mărturisit luni, 15 martie, la emisiunea Piața Victoriei de la Europa FM, că s-a programat la vaccinare într-un centru în care imunizarea se face cu serul producătorului anglo-suedez AstraZeneca.

„M-am înscris astăzi, n-a fost chiar simplu, din pricina întreruperilor platformei. N-a durat foarte mult, cam în jumătate de oră s-a rezolvat. M-am înscris şi după aceea am văzut şi ce vaccin este la centrul respectiv şi este AstraZeneca, mă voi vaccina cu AstraZeneca”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Gazetarul spune că nu sunt informaţii certe care să arate că acest tip de vaccin ar provoca reacţii atât de grave încât să ducă la deces, după ce mai multe state europene au decis suspendarea imunizării cu acest vaccin sau cu un anumit lot AstraZeneca.

„Dacă nu ne mai vedem, veți ști că am făcut ceva pentru știință”

„Aş fi putut să-mi anulez vaccinarea. Decesul cetăţeanului din Norvegia sau al celui din Italia, ca să producă aşa ceva o substanţă introdusă în corp, acea substanţă trebuie să aibă în ea un element alterat, dar ca să produci hemoragie cerebrală cuiva, ştiţi câţi parametri trebuie să modifici?”, a spus CTP.

Nu am niciun fel de comorbiditate în acest moment, niciun fel de boală sanguină legată de coagulare. Dacă se întâmplă să nu ne mai vedem, atunci măcar am făcut ceva pentru ştiinţă, veţi şti cu siguranţă că m-a omorât AstraZeneca. Teama trebuie să fie învinsă, să lupţi cu ea.

Cristian Tudor Popescu:

Luni, autoritățile române au decis să continue campania de vaccinare cu serul AstaZeneca. Acum patru zile, Comitetul de Vaccinare a decis retragerea temporară a lotului ABV2865.

Foto: Europa FM

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă