CTP, acuzații controversate cu privire la carantinarea Bucureștiului: „Ce dracului câștigă, nu poți să te întrebi?”

3 săptămâni in urmă 1

Gazetarul Cristian Tudor Popescu afirmă că deciziile luate de autorități nu au explicații raționale cu privire la vreun avantaj de partea acestora. Potrivit jurnalistului, cetățenii ar trebui să ridice puțin capul din pământ și să înțeleagă de ce se introduc restricții mai dure în țara noastră.

„Vorbim despre vorbe”

Cristian Tudor Popescu a avut o reacție acidă cu privire la îndoielile și acuzațiile care roiesc în jurul restricțiilor anti-Covid-19. Cunoscut pentru modul obiectiv în care abordează diferite subiecte de interes în societate, jurnalistul trece de această parte în tabăra susținătoare a restricțiilor, explicându-le cetățenilor că nu există un avantaj pe care cei care ne conduc să limiteze economia și restul sectoarelor de activitate.

„Vorbim despre vorbe. (…) Întrebarea care revine sistematic în 95% din cazuri e „ne închid ăștia, domn Popescu?” (…) Pe de o parte, ne închid ăștia înseamnă că ăștia vor ei, acolo, în fiecare zi, e o uneltire, uneltesc să ne închidă. Să ne închidă unde, de ce, nu contează.

De ce ar vrea să ne închidă? (…) Ce interes ar avea, ce câștigă ei la afacerea asta, că dacă avem un răspuns la întrebarea asta e în regulă. Ce dracului câștigă, nu poți să te întrebi? Dimpotrivă, pot să piardă capital politic. (…) De ce ar avea interes, din sadism? Nu vor să intre omul într-un bar să bea o bere, ca să meargă economia mai prost?

Fac un apel la rațiune, n-au niciun interes, ei n-ar vrea. Credeți că n-ar vrea să spună de mâine nu mai purtăm mască, nu ne mai vaccinăm și dă-l dracu de COVID?”, a declarat CTP, potrivit RomaniaTV.

Carantinarea României nu va contribui la scăderea numărului de infectări

CTP a susținut la EuropaFM că în acest moment, în plin val trei al pandemiei, carantinarea nu este cea mai bună soluție pentru stoparea transmiterii comunitare.
Potrivit jurnalistului, un rezultat vizibil ar putea apărea doar peste două, trei săptămâni de la carantinare, dat fiind faptul că virusul circula deja în comunitate.

„Fac o predicție, în situația de față, chiar dacă pui carantina, cel puțin 3 săptămâni, o lună, nu vor scădea infectările, pentru că e valul 3 al pandemiei. Cu măsurile astea poți să speri să o stopezi peste 2-3 săptămâni. Vor crește indiferent de ce se va hotărî mâine”, a afirmat jurnalistul.

Ca un sfat eficient pentru populație, CTP încurajează cu toată încrederea vaccinarea, consierând că este cel mai sigur mijloc prin care se poate scăpa de pandemie.

„În tot timpul ăsta cât ne dăm cu toate bărcile și de ceasul morții, sper să meargă vaccinarea. Eu m-am înscris pe 15 martie, la centrul C. I. Parhon, unde am văzut după aceea că e vorba de AstraZeneca, am spus că mă vaccinez cu AstraZeneca. Erau doar 120 de persoane, a trecut o săptămână, n-am primit nimic. Să ne vaccinăm, în rest nu există soluție, faptul că se va ajunge la limită cu paturile ATI este vina autorităților sanitare. Acolo e o problemă mai gravă, problema medicilor, dar sunt soluții și aici”, a susținur acesta, potirivt sursei citate.

The post CTP, acuzații controversate cu privire la carantinarea Bucureștiului: „Ce dracului câștigă, nu poți să te întrebi?” appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă