CTP a dezvăluit ce i-a spus Klaus Iohannis despre Ludovic Orban în 2014

2 săptămâni in urmă 13


Analistul politic Cristian Tudor Popescu a afirmat într-un interviu pentru Digi24, după Congresul PNL de sâmbătă, că adevăratul câștigător este Klaus Iohannis care a fost „reales președinte PNL”.


„La acest congres președintele PNL a fost reales, Klaus Iohannis. Era președinte în 2014 înainte de a deveni președintele țării și acum a fost reales”, a declarat Cristian Tudor Popescu.


El a povestit un episod din 2014 despre care a afirmat că este elocvent pentru felul în care a decurs relația dintre Klaus Iohannis și Ludovic Orban. După pierderea alegerilor, Orban a anunțat că între el și Iohannis „nu mai există niciun parteneriat”.


„Ce s-a întâmplat în relatia Klaus Iohannis - Ludovic Orban care a generat ce a fost la congres pentru mine își avea de mult explicația. 2014, vara, într-o replică a lui Klaus Iohannis, care nu era nici candidat, atunci se bătea cu Crin Antonescu pentru președinția PNL. Am avut o discuție cu Iohannis, prima și ultima, din aceea discutie o să decupez o replică. Eu îl întreb ce veți face cu Ludovic Orban și domnul iohannis imi spune: „O să-l las să-și facă numărul”. Și l-a lăsat”, a afirmat gazetarul.


CTP subliniază că sfârșitul lui Orban în fruntea PNL nu a venit de la Klaus Iohannis ci de la alți lideri ai PNL care au considerat, după alegerile parlamentare din decembrie 2020, că nu mai este de folos partidului.


„Klaus Iohannis nu a inițiat această cădere a lui Orban, ci liderii importanți ai PNL au considerat că Orban este epuizat după alegerile din 2020, nu mai poate să livreze partidului nimic, ba mai mult a dezavantajat partidul băgându-se la negocieri pentru funcția aia de președinte al Camerei”, a precizat analistul.


El a condamnat comportamentul unor delegați care l-au huiduit pe Florin Cîțu în timpul discursului de la Congres.


„Era previzibil și Orban știa asta (nr. că va pierde) și totuși a dus-o până la capăt cu acei troglodiți din sală, care zbierau, care au mers până în creierul pane ars. Cum poți să vii cu lozinci în sala de tipul vrem libertate nu comunism, supererou Orban. Care comunism, cine venea cu comunism în sală?”, a precizat CTP.


Premierul Florin Cîțu a câștigat alegerile interne pentru funcția de președinte al PNL în urma Congresului de sâmbătă de la Romexpo. Florin Cîțu a obținut 2.878 dintre voturile delegaților liberali, în timp ce contracandidatul său Ludovic Orban a obținut 1.898.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă