CTP a analizat-o pe Simona Halep, după eliminarea de la Madrid: „Este irascibilă, nu are răbdare!”

1 săptămână in urmă 19

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a analizat jocul Simonei Halep (29 de ani, locul 3 WTA), în meciul cu Elise Mertens (25 de ani, locul 16 WTA), din cadrul turneului de la Madrid.

Simona Halep și Elise Mertens s-au întâlnit în optimile de finală ale turneului de la Madrid, iar belgianca a învins cu scorul de 4-6, 7-5, 7-5, după mai bine de două ore și jumătate de joc.

Cristian Tudor Popescu a explicat ce nu a mers în jocul Simonei Halep și a tras un semnal de alarmă cu privire la atitudinea jucătoarei din România.

CTP, despre eliminarea Simonei Halep de la Madrid

„Nu tenisul Simonei a fost rău în acest meci, ci starea ei psihică. Nu atât legată de tenis, cât din punct de vedere uman, pur și simplu. Are o anume agitație interioară, este irascibilă, nu are răbdare. Principala ei greșeală a fost că s-a grăbit foarte mult în aecst meci. S-a grăbit între puncte, fără să își ia mai mult timp în momentele importante ale meciului și a greșit lovituri atât de simple, încât aceste greșeli au atras după sine altele în serie.

Din punct de vedere tactic, Simona a jucat bine, a fost agresivă, a încercat să își câștige punctele cu lovituri câștigătoare, fără a aștepta eroarea lui Mertens. A avut și reușite tehnice deosebite, dar înfrângerea a rezultat din starea de rezistență a belgiencei, care a făcut un joc de apărare întins la limită și, cum spuneam, nervozitatea, lipsa de răbdare a Simonei.

Ar fi de reținut două lucruri, unul pozitiv, anume că Simona încearcă să joace un tenis mai ofensiv, un tenis orientat mai degrabă spre lovituri direct câștigătoare, cu care a reușit rezultate extraordinare în semifinala și finala Roland Garrros-ului 2018, pe care le-a câștigat, precum și la Australian Open 2018. Negativă este starea interioară a Simonei, care nu știu cum poate fi rezolvată”, a spus Cristian Tudor Popescu, potrivit GSP.

The post CTP a analizat-o pe Simona Halep, după eliminarea de la Madrid: „Este irascibilă, nu are răbdare!” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă