CSM Lugoj plusează cu o jucătoare medaliată olimpic! Clubul din micul oraș bănățean a adus cel mai bun libero din lume, declarat în trei sezoane la rând

3 săptămâni in urmă 33

După ce a realizat deja cea mai bună performanță din propria istorie, calificarea în sferturile de finală ale Challenge Cup, CSM Lugoj simte că e loc de mai mult.

Clubul din orașul de pe Timiș a anunțat transferul libero-ului Silvija Popovic, jucătoare declarată de trei ori cea mai bună din lume pe postul său, și a coordonatoarei Vukoja Dubravka.

Popovici, campioană mondială și medaliată olimpică

Silvija Popovic are 35 de ani, iar în lumea voleiului nu mai are nevoie de nicio prezentare. Sârboaica a fost declarată cea mai bună pe postul său în 2015, 2017 și 2018 de către FIVB Club World Championship şi FIVB Volleyball World Championship.

Titulară în puternica națională a țării sale, Popovic a câștigat argintul olimpic în 2016 și bronzul ediția de la Tokyo, disputată, faptic, în 2021. În 2018, cu Popovic la preluare, Serbia a devenit campioană mondială. Jucătoarea mai are în palmares două titluri europene.

În fructoasa sa carieră, Popovici a fost legitimată, ca senioară la Postar Belgrad, Rabita Baku, Volero Zurich, Altay VC sau Volei Alba Blaj. Pe postul de libero, până acum, la CSM Lugoj titulară era Adriana Popa (Rotaru înainte de căsătorie).

Schimbări și pe postul de ridicătoare

CSM Lugoj a decis să transfere și o coordonatoare, după despărțirea de Lorena Ciocian, anunțată înainte de Crăciun.

Clubul a adus-o pe Vukoja Dubravka, și ea sârboaică, dar trecută și prin campionatul studențesc din SUA. Dumbravka are 25 de ani și a mai jucat, până la această vârstă, la Spartak Subotica, University of Texas RGV, Chinese Taipei şi Balatonfüred.

Titulara postului de coordonatoare în acest sezon la Lugoj a fost bulgăroaica Petya Barakova, componentă a naționalei țării sale.

Speră să continue în Challenge Cup

CSM Lugoj a anunțat pe pagina sa că ar fi dorit trei transferuri, nu doar două. Cel mai probabil, o mutare a picat, dar probabil că oficialii clubului bănățean caută să se reorienteze. CSM Lugoj le-a eliminat, în acest sezon de Challenge Cup, pe slovacele de la Pirane Brusno, elvețiencele de la Pffefingen, austricele de la Sokol post Viena, iar în sferturi vor juca cu formația turcă Aydin BBsk.

În campionat, echipa a terminat turul pe locul 5, dar conducerea vrea mai sus la final de campionat, ceea ce ar înseamna, în sezonul viitor, perticiparea în Cupa CEV, competiție de nivel superior Challenge Cup..

 

The post CSM Lugoj plusează cu o jucătoare medaliată olimpic! Clubul din micul oraș bănățean a adus cel mai bun libero din lume, declarat în trei sezoane la rând appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă