CSM București va înfrunta CSKA Moscova pentru un loc în turneul Final Four al Ligii Campionilor la handbal feminin. Se cunosc alte două formații calificate între cele mai bune opt echipe ale Europei

1 lună in urmă 1

CSM București va înfrunta CSKA Moscova pentru un loc în turneul Final Four al Ligii Campionilor la handbal feminin. Confruntarea va avea loc în prima jumătate a lunii aprilie.

Manșa tur se va desfășura în București, pe 3 aprilie, în Sala Polivalentă. Returul va avea loc o săptămână mai târziu, la Moscova.

CSM București a eliminat SCM Rm. Vâlcea în optimile de finală. CSKA Moscova a depășit la mare luptă Krim Ljubljana.

CSM București va înfrunta CSKA Moscova pentru un loc în turneul Final Four al Ligii Campionilor la handbal feminin

CSM București va înfrunta CSKA Moscova pentru un loc în turneul Final Four al Ligii Campionilor la handbal feminin. Ambele formații au avut emoții pentru calificarea în „sferturi”. „Tigroaicele” au câștigat cu 33-24 manșa tur de la Vâlcea, dar în retur au cedat cu 27-21. Reprezentanta Rusiei a pierdut în Slovenia în prima manșă, cu 25-20, dar a întors scorul în returul de la Moscova, scor 27-21 la final.

CSKA Moscova a pornit din postura de debutantă în acest sezon și a luptat pentru locul 1 în Grupa B până în ultima etapă, când a jucat la Gyor. Ambele partide disputate în grupă cu SCM Rm. Vâlcea le-a câștigat la 10 goluri diferență, cu 34-24 în România și 30-20 în Rusia.

CSM București va înfrunta CSKA Moscova Ekaterina Ilina, Polina Gorshkova și Kathrine Brothmann Heindahl sunt trei din jucătoarele importante ale echipei din Rusia © FOTO:Dan Potor/SPORT PICTURES

CSKA Moscova este una dintre cele mai bogate echipe din handbalul feminin, care dacă a fost înființată abia în 2019. L-a adus pe banca tehnică pe antrenorul danez Jan Leslie și nucluel de bază este și la naționala Rusiei. Daria Dmitrieva este starul echipei, dar din lot face parte și o handbalistă de mare viitor, Elena Mikhaylichenko (19 ani), văzută de specialiști posibila noua „Cristina Neagu” în handbalul mondial.

La echipa moscovită au fost transferate și patru străine, Chana Masson, Sara Ristovska, Kathrine Heindahl și Sabina Jacobsen. Ultima a ajuns la Moscova chiar de la CSM București. Din sezonul următor, la CSKA Moscova va evolua și Ana Gros.

Gyor s-a calificat la pas în sferturile de finală

Gyor și Buducnost sunt alte două echipe calificate până acum în sferturile de finală. Cele două echipe vor fi, de altfel, adversare. Campioana Europei a depășit la pas Bietigheim. După 37-20 în Germania, a câștigat returul cu 32-28. Buducnost a eliminat Ferencvaros, deși a cedat în retur cu 29-28. În tur s-a impus cu 22-19.

EHF încă nu a anunțat nimic în privința „dublei” Metz – Dortmund, dar probabil echipa franceză se va califica la „masa verde”. Duminică se mai decid calificatele după Rostov – Podravka, Odense – Vipers și Brest – Esbjerg.

The post CSM București va înfrunta CSKA Moscova pentru un loc în turneul Final Four al Ligii Campionilor la handbal feminin. Se cunosc alte două formații calificate între cele mai bune opt echipe ale Europei appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă