CSM București – Team Esbjerg 19-17, în Grupa A a Ligii Campionilor la handbal feminin

2 luni in urmă 1

CSM București și Team Esbjerg se înfruntă într-un meci din Grupa A a Ligii Campionilor la handbal feminin.

Partida CSM București – Team Esbjerg poate fi urmărită în format LIVE TEXT pe ProSport.ro

Cristina Neagu a marcat un gol frumos de la mare distanță, dar bătălia în teren s-a echilibrat foarte mult, 18-16 (min. 41).

Carmen Martin înscrie un gol fabulos, din încheietură, 17-14 (min. 37).

CSM București sparge gheața în partea secundă, după 5 minute de joc, în urma unei reușite a interului Barbara Lazovic, 16-13.

Echipa oaspete începe repriza cu trei goluri consecutiv, 15-13 (min. 35)

Esbjerg a început mai bine repriza a doua, iar jocul s-a reaprins: 15-12 (min. 33)

Caseta tehnică a echipei CSM București după primele 30 de minute:

CSM București a terminat repriza în inferioritate numerică, după o eliminare a Crinei Pintea. Esbjerg a mai redus din diferență. „Tigroiacele” au plecat la vestiare cu 15-10.

Cristina Neagu duce scorul la 14-7 în minutul 25. Esbjerg ratează din toate pozițiile.

CSM București face cu siguranță cea mai bună repriză din 2021 în Liga Campionilor. Andrea Klikovac „sparge” apărarea adversă, apoi și Siraba Dembele este prima pe contraatac, iar reprezentanta României are un avantaj de 6 goluri, 13-7 (min. 24). Jensen a luat și al doilea time-out.

Cristina Neagu se înalță peste apărarea adversă și înscrie în amenințare de joc pasiv: 11-7 (min. 21).

Crina Pintea ajunge la cota 3 goluri, iar CSM are 4 goluri avans în minutul 19, scor 10-6.

CSM București a luat viteză. Omeregie a marcat pe contraatac, Martine Smeets a punctat apoi pe faza a doua, iar diferența este acum de 3 goluri, 7-4 (min. 15). Formația daneză a luat time-out.

Vine și primul gol ușor pentru CSM București. Crina Pintea înscrie în poarta goală, profitând de o greșeală a adversarelor în atac. Esbjerg a văzut prima eliminare de 2 minute, iar CSM este din nou în avantaj, 5-4.

Elizabeth Omoregie și-a reluat locul în teren și a înscris dintr-o situație destul de dificilă: 4-4 (min. 11).

Esbjerg a revenit la conducere cu ajutorul interul dreapta Mette Tranborg, care a marcat deja de 3 ore: scor 3-4 (min. 8).

CSM București a intrat destul de motivată, Crina Pintea face 3-2. Surpriza lui Adrian Vasile este faptul că evoluează cu Andrea Klikovac pe postul de conducător de joc.

Cristina Neagu se revanșează imediat după ratarea din startul jocului și cu o acțiune individuală își aduce echipa în avantaj în minutul 4, scor 2-1.

Cristina Neagu a tras pe lângă poartă dintr-o aruncare de la 7 metri, dar CSM restabilește egalitatea prin Carmen Martin.

Esbjerg va deschis scorul în „Polivalentă” prin Mette Tranborg.


CSM București este pe locul 5, cu 11 puncte, după 10 jocuri disputate. De partea cealaltă, Team Esbjerg ocupă locul 6, cu 8 puncte, după 11 partide disputate. În mod normal „tigroaicele” ar mai avea patru meciuri de disputat în Grupa A, dar în condițiile în care linia se trage la sfârșitul săptămânii viitoare, nu mai există timp disponibil pentrtu restanțele cu Rostov Don și Bietigheim. Ambele jocuri au fost amânate după ce adversarele au raportat cazuri de coronavirus. Federația Europeană nu a anunțat încă o rezolvare a acestei situații.

Dacă „tigroiacele” vor câștiga la „masa verde” cu Rostov și Bietigheim, având în vedere că partidele nu s-au desfășurat din cauza adversarelor, atunci CSM București are șanse în continuare să termine Grupa A și pe locurile 2-3. Ar avea nevoie încă de două victorii, cu Esbjerg și Metz, la finalul săptămânii viitoare, în Franța. Trupa lui Adrian Vasile ar ajunge la 19 puncte. În acest caz, Metz nu poate face mai mult de 18 puncte. Încă rămâne neclară situația în privința unor restanțe ale echipelor Rostov și Vipers. În acest momente, aceste formații mai au 5 jocuri, respectiv 7 jocuri de susținut.

Indiferent de toate scenariile care se vehiculează (meciuri decise la „masa verde” ori puncte câștigate împărțite la număr de meciuri disputate), CSM București nu ia în calcul decât victoria cu Esbjerg. Reprezentanta României a recuperat și trei handbaliste la linia de 9 metri, pe Elizabeth Omoregie, Gabriela Perianu și Bianca Bazaliu, ambele fiind trecute pe foaia de joc. Adrian Vasile are la dispoziție următoarea echipă:

Dedu, Grubisic, Săndulache; Neagu, Stoica, Perianu, Klikovac, Omoregie, Martin, Smeets, Lazovic, Dembele, Jipa, Pintea, Moisă, Bazaliu

De partea cealaltă, Esbjerg are la dispoziție doar 12 handbaliste:

Poulsen, Granlund; Nielsen, Frafjord, Breistol, Tranborg, Jacobsen, Halicevic, Solberg, Pena, Jensen, Ingstad

În partida tur, CSM București a câștigat cu 30-29, cu un gol marcat de Cristina Neagu în ultima secundă.

 

The post CSM București – Team Esbjerg 19-17, în Grupa A a Ligii Campionilor la handbal feminin appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă