CSM București, super lovitură pe piața transferurilor! Cine este campioana europeană, mondială și olimpică ajunsă în România

1 săptămână in urmă 34

CSM București a dat o lovitură de proporții! În România a ajuns una dintre cele mai bune jucătoare din lume: Kalidiatou Niakate.

Interul-stânga, în vârstă de 26 de ani (1,77 m, 72 kg), este o adevărată vedetă, fiind campioană europeană, mondială şi olimpică.

La CSM București, Niakate promite spectacol alături de Cristina Neagu: cea mai bună handbalistă din lume și-a prelungit cu doi ani contractul cu echipa din Capitală: 20.000 de euro e salariul lunar pe care îl va primi interul stânga.

Cine este Kalidiatou Niakate, jucătoarea transferată de CSM București

Transferul lui Kalidiatou Niakate reprezintă o adevărată lovitură de imagine pentru CSM București, care visează să prindă iar Final Four-ul din Liga Campionilor.

Kalidiatou Niakate a debutat în naţionala Franţei pe 9 octombrie 2014, într-o partidă cu Danemarca, iar acum a devenit una dintre cele mai bune jucătoare din Europa.

Kalidiatou a făcut parte din echipa Franței care a cucerit, în ordine, titlul mondial (2018), titlul european (2019) și tiltul olimpic (2021).

Niakate a semnat un contract pe doi ani, valabil din sezonul viitor, 2022-2023.

În actualul sezon al Ligii Campionilor, CSM Bucureşti şi Brest s-au întâlnit la Bucureşti, pe 30 octombrie. Formaţia franceză s-a impus la limită, scor 30-29, într-o partidă care a constituit un duel între Cristina Neagu şi Kalidiatou Niakaté. Ambele au înscris câte zece goluri, fiind cele mai bune marcatoare ale meciului.

Brest şi CSM Bucureşti se vor reîntâlni în Liga Campionilor miercuri, 19 ianuarie 2022.

Obiectivele sunt foarte clare: ne dorim să câștigăm întrecerea internă și să ne calificăm în Final Four” – Adi Vasile, antrenor CSM București

The post CSM București, super lovitură pe piața transferurilor! Cine este campioana europeană, mondială și olimpică ajunsă în România appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă