CSM București se face de râs cu nou-promovata Știința » Selecționerul Adrian Vasile n-a folosit nicio româncă!

1 lună in urmă 27

Articol de - Publicat vineri, 03 septembrie 2021, 21:11 / Actualizat vineri, 03 septembrie 2021 21:11

Premieră în handbalul românesc. Timp de 60 de minute, selecționerul Adrian Vasile nu a folosit nicio jucătoare româncă în partida câștigată de CSM București, scor 25-23, în fața celor de la Știința București. 

Toată lumea s-a întrebat de ce TVR a ales să transmită în prima etapă în Liga Florilor, "derby-ul" bucureștean dintre campioana CSM București și nou-promovata Știința București!

CSM București, victorie chinuită cu Știința București

Până la urmă, cei care au luat hotărârea, au fost foarte inspirați. Știința București a dat o replică formidabilă "tigroaicelor", care au făcut un meci foarte, foarte slab. Cristina Neagu a fost lăsată în tribună de antrenorul Adi Vasile, iar în lipsa căpitanului, CSM a părut o echipă oarecare. Nicio viziune în joc, nici în apărare, nici în atac, o adunătură de vedete care parcă se vedeau pentru prima dată!

De partea cealaltă, echipa antrenată de Sorin Bârză a dat tot ce a putut pe teren. Portarul Gabriela Dobre a închis minute bune poarta, iar în atac, angoleza Magda Cazanga a făcut ce a vrut cu defensiva visătoare a gazdelor. Interul african a terminat meciul cu 13 goluri marcate!

CSM București, noroc cu "fluierașii!"

La pauză, Știința conducea cu 15-14, dar nimeni nu-și punea problema învingătoarei. Lucrurile aveau să devină cât se poate de serioase după ce nou-promovata s-a desprins la 5 goluri avantaj: 19-14 și apoi 20-15! 50 de minute, jucătoarele Științei le-au perpelit la foc mic pe adversarele lor, campioane europene, mondiale, câștigătoare de Liga Campionilor!

Știința s-a speriat parcă de ce poate realiza. Și odată cu jucătoarele nou-promovatei și cei doi arbitri, Băbău cu Roibu. În ultimele 10 minute au fost câteva decizii incredibile, toate pro-CSM! La 24-23, Ionela Leuștean a ratat și o aruncare de la 7 metri, ușurând misiunea favoritelor.

Antrenorul Adi Vasile le-a cerut elevelor sale să țină de minge până la pasiv, la ultimele atacuri, iar la final, bucureștencele s-au făcut de râs făcând hora bucuriei după un succes în fața unei nou-promovate, o echipă cu un buget de 10 ori mai mic decât al CSM-ului!

Româncele, rara-avis la CSM București

Meciul CSM-Știința a consemnat o premieră pentru handbalul românesc! O echipă a folosit pentru prima dată, într-un meci întreg, numai jucătoare străine! 

CSM București a avut pe foaia de joc 4 românce, tinerele Gogîrlă, Vîlcan, Fînaru și Ailincăi, dar acestea nu au prins pe teren nici măcar o secuundă! Cristina Neagu își frângea mâinile în tribună, având emoții că echipa sa nu poate câștiga! Și peste trei luni, România se pregătește de Campionatul Mondial din Spania...

Buzăul a învins Bistrița

Tot în prima etapă a Ligii Florilor, Gloria Buzău a debutat cu o victorie în noua-ediție. Recent câștigătoarea Cupei României a trecut pe teren propriu cu 25-23 de Gloria Bistrița. Gazdele au condus la pauză cu 13-8, dar în partea a doua ardelencele s-au apropiat amenințător. Marta Batinovici și-a salvat echipa pe final. 

Citește și alte știri din handbal: 

VIDEO Gheorghe Tadici, derapaj suburban la adresa propriilor jucătoare: „Dobitoacele dracu'” / „Du-te-n p***a mă-tii”

Interviu cu MVP-ul finalei, Mădălina Zamfirescu: „Sunt naționalistă, mă bucur că avem o echipă 80% românească!”

Playtech: ȘOC! Mihai Gâdea aruncă BOMBA în politică: '10 miliarde de euro'


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă