CSM București, o victorie cât o înfrângere, în Liga Florilor. Nou-promovata Știința București, „blocată” de arbitraj

1 lună in urmă 24

CSM București, o victorie cât o înfrângere, în Liga Florilor, contra nou-promovatei Știința București, vineri, scor 25-23. Campioana României s-a chinuit groaznic pe propriul teren, într-o partidă în care n-a folosit nicio jucătoare din țara noastră!

Este pentru prima dată în istoria handbalului de club românesc când o formația nu folosește nicio jucătoare din România pe durata unei partide din Liga Florilor. Cristina Neagu a fost doar în tribune, iar acest lucru s-a resimțit din plin.

Oricât de multe vedete ar avea CSM Bucureşti în lot, niciuna dintre ele nu se poate apropia de influenţa şi valoarea Cristinei Neagu. Dovadă şi meciul cu Ştiinţa Bucureşti!

CSM Bucureşti, evoluţie ruşinoasă în prima etapă din Liga Florilor

„Tigroaicele” au practicat un handbal mai mult decât modest. Antrenorul Adi Vasile a căutat soluții de a schimba jocul din mers, însă fără efectul dorit. Apărarea a tremurat din „toate încheieturile”, iar atacul a fost ușor de contracarat.

În plus, poarta celor de la Știința a fost apărată exemplar de către Gabriela Dobre. În schimb, în ofensivă, angoleza Magda Cazanga a încheiat meciul cu 13 goluri. Nu sunt foarte multe jucătoare din Liga Florilor care au reușit o asemenea performanță în ultimii ani, contra CSM-ului.

La pauză, Știința București conducea cu un gol, 15-14, însă părea doar o chestiune de timp până când CSM va accelera și va prelua inițiativa partidei. Nu s-a întâmplat acest lucru. Ba din contră: Știința a fost cea care avea să se distanțeze la cinci goluri, 20-15.

Practic, timp de 50 de minute, CSM București a tremurat pentru victorie. A fost momentul în care au intrat în joc arbitrii Băbău și Roibu. Cei doi „fluierași” au acordat avantaj celor de la CSM București în toate duelurile la limită, readucând, practic, în joc formația lui Adrian Vasile.

În jocul Științei au intervenit oboseala și frustrarea, iar CSM a reușit să revină decisiv pe tabelă. La 24-23 pentru CSM, Ionel Leuștean a ratat o lovitură de la 7 metri pentru Știința București, facilitând o victorie rușinoasă pentru CSM, formație care are ca obiectiv câștigarea Ligii Campionilor.

Hora bucuriei pentru CSM București, după victoria cu Știința

În ultimele faze, Adrian Vasile le-a cerut elevelor sale să țină cât mai mult de minge și să împingă jocul în pasiv. Gest care arată multă teamă și prudență în strategia sa. După ultimul fluier, jucătoarele de CSM București au făcut o horă a bucuriei. O bucurie exagerată, după un meci împotriva unei echipe nou-promovate, pe care ar fi trebuit să o învingă la pas.

Patru jucătoare a avut CSM București pe foaia de joc, însă Adrian Vasile s-a temut să le folosească: Alicia Gogîrlă, Denisa Vîlcan, Diana Fînaru și Andreea Ailincăi.

Au marcat:

CSM București: Omoregie – 8, Arntzen – 5, Ramusovic – 4, Smeets, Broch, C.Martin, Klikovac – câte 2.

Știința București: Cazanga – 13, Tetean – 4, Tecar – 3, Cavlovic – 2, Bîță – 1.

The post CSM București, o victorie cât o înfrângere, în Liga Florilor. Nou-promovata Știința București, „blocată” de arbitraj appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă