CSM București, eliminată dramatic din Cupa EHF. România merge mai departe în competiție cu Minaur Baia Mare

1 săptămână in urmă 18

CSM București a fost eliminată din Cupa EHF (fostă Cupa Challenge), după ce a pierdut returul cu AEK Atena, din cadrul optimilor de finală, cu scorul de 29-23. În partida tur, „tigrii” câștigaseră cu 28-23.

România rămâne în cursa pentru câștigarea trofeului în această competiție, pe care a câștigat-o în ultimele ediții, prin Minaur Baia Mare, care a învins Donbas în ambele manșe, cu 24-23, respectiv 34-26.

CSM București, eliminată dramatic din Cupa EHF: România merge mai departe în competiție cu Minaur Baia Mare

Echipa maramureșeană a avut o misiune mai ușoară în tentativa de a ajunge în sferturile de finală, după ce reprezentanta Ucrainei a acceptat să joace ambele manșe în Sala „Lascăr Pană”. După un succes la limită în prima partidă (24-23), trupa lui Adrian Petrea s-a impus la pas în partida retur. Călin Căbuț a fost principalul marcator în ambele jocuri, cu 7 goluri, respectiv 8 goluri.

„Dubla” CSM București – AEK Atena a fost mult mai încinsă, iar calificarea s-a decis în ultimele secvențe. După 28-23 pentru CSM în tur, grecii au refăcut handicapul în 17 minute (scor 8-3). „Tigrii” au făcut eforturi să restabilească echilibrul în partida retur, iar cu ajutorul portarului ceh Jakub Krupa au reușit. De asemenea, brazilianul Nantes Campos (12 goluri) și-a reglat tirul, astfel că trupa lui Eliodor Voica a ajuns la două goluri în spatele adversarilor, la 16-14 (min. 38).

Până în minutul 50, la scorul de 22-19 pentru AEK, CSM București a avut calificarea în mână, dar în ultima parte a comis multe erori, iar adversarii, mult mai bine motivați, au reușit să ajungă din nou la 5 goluri avans, 24-19, 25-20, 26-21, și chiar la șase goluri (27-21, min. 57). Sub presiune, reprezentanta României s-a descurcat mai greu, dar a reușit să marcheze la intrarea în ultimul minut, tot prin Nantes (28-23). La acest rezultat, „tigrii” au avut și superioritate numerică și orice gol înscris ar fi însemnat că și o înfrângere la 5 goluri ar fi fost suficientă pentru calificare.

AEK Atena a marcat cu 18 secunde înainte de final pentru 29-23. CSM s-a aruncat în atac, a mai scos încă o eliminare în tabăra adversă cu 3 secunde înainte de final, dar nu a reușit să marcheze și golul calificării. Echipa bucureșteană a pierdut dramatic calificarea, astfel că nu își mai poate apăra trofeul câștigat în 2019.

 

The post CSM București, eliminată dramatic din Cupa EHF. România merge mai departe în competiție cu Minaur Baia Mare appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă