CSM București – CSKA Moscova 32-27 „Tigroaicele” au făcut un pas important spre turneul Final Four al Ligii Campionilor

1 lună in urmă 2

CSM București a învins CSKA Moscova cu scorul de 32-27 în manșa tur din sferturile de finală ale Ligii Campionilor la handbal feminin.

Cele două formații au jucat primul meci direct. Dacă „tigroaicele” s-au calificat pentru a șasea oară la rând în „sferturi”, reprezentanta Rusiei a ajuns în premieră la acest nivel.

Returul este programat pe 11 aprilie, la Moscova.

CSM București – CSKA Moscova a fost LIVE TEXT pe prosport.ro.

Ekaterina Ilina a marcat ultimul gol al meciului. CSM București câștigă cu 32-27 și pleacă la Moscova cu un avantaj bun.

32-26. Cristina Neagu își pune amprenta pe finalul jocului cu un aruncare de excepție. Mai sunt 20 de secunde până la final. Time-out CSKA.

31-26. Barbara Lazovic înscrie un gol foarte important în minutul 59

CSM București este în pierdere de viteză, CSKA a revenit la 4 goluri în minutul 57, scor 30-26. Time-out Adrian Vasile

Jelena Grubisic apără o minge importantă la 30-25.

29-24. Cristina Neagu întrerupe seria pozitivă de 4 goluri a adversarelor în minutul 53.

28-24. Sara Ristovska a înscris de la 7 metri

28-23 Reprezentanta Rusiei are o altă atitudine în ultimele minute în apărare, a evitat să mai primească gol și ajuns la 5 goluri în spatele echipei CSM, cu 9 minute înainte de final. Time-out Adrian Vasile.

Pentru prima dată în partea secundă, CSKA se apropie la 6 goluri de CSM București, 28-22 (min. 29). Ba chiar CSM are șansă, după ce echipa rusă a lovit bara la acest scor.

Dragana Cvijic a fost eliminată 2 minute. CSKA a mai redus din diferență în minutul 48, 28-21.

27-18 Cristina Neagu fructifică și de la 7 metri. Eficiența a mai scăzut la 64% în atac, dar „tigroiacele” au reușit să mai pună un gol peste avantajul de la pauză.

26-17. Cristina Neagu a marcat primul gol din acțiune în minutul 42.

24-15. Avem o nouă diferență maximă în minutul 36. Elizabeth Omoregie a ajuns și ea la 3 goluri.

22-15. Cristina Neagu nu este în zi de șut, dar își pune colegele în valoare. O înalță pe Barbara Lazovic peste apărarea adversă, iar interul dreapta nu iartă.

Cristina Neagu a ratat un 7 metri la 21-14.

21-13. Skorobogatchenko înscrie primul gol al reprizei a doua, dar Dembele are o replică rapidă, reușind să pună o boltă perfectă.


CSM București a avut o eficiență de 74%, iar 12 din cele 20 de goluri au fost marcate cu extremele și pivoții. Statistica, mai jos:

CSM București a fost o echipă perfectă în prima repriză

Este fără doar și poate cea mai bună primă repriză a echipei CSM București din ultimii ani. Și asta în condițiile în care Cristina Neagu nu a înscris niciun gol din acțiune. În primele 30 de minute, reprezentanta României a fost o echipă perfectă.

Elizabeth Omoregie a stabilit scorul pauzei, 20-12!

18-10 Tabela indică în minutul 28 o diferență incredibilă, de 8 goluri. Linia de semicerc face ravagii în apărarea moscovită. Dragana Cvijic și Siraba Dembele marchează gol după gol.

Adrian Vasile a solicitat time-out în minutul 26, după două acțiuni irosite de CSM în atac.

Elizabeth Omoregie a fost eliminată 2 minute.

16-10. CSM București are un joc solid și ajunge ușor la finalizare. Dragana Cvijic este prima pe contraatac și reface diferența maximă în minuitul 23.

13-9 Daria Dmitrieva rămâne pericolul nr. 1. Își menține echipa în joc în minutul 21.

Gabriela Perianu a fost eliminată pentru 2 minute.

12-6. În 16 minute de joc, CSM a pus o diferență de 6 goluri. Siraba Dembele a înscris două goluri consecutiv. „Tigroiacele” au marcat de pe toate pozițiile până acum, având 7 jucătoare diferite care au punctat deja.

„Gruba” este în zi mare. A blocat CSKA să reducă din diferență la 10-6.

9-4. Bianca Bazaliu a intrat cu mult tupeu și marchează și la a doua acțiune.

8-3. Bianca Bazaliu intră în locul Cristinei Neagu și la prima acțiune trimite o ghiulea cu care echipa se desprinde la 5 goluri (min. 12). CSKA a solicitat time-out.

Jelena Grubisic are un start de meci la cel mai înalt nivel

6-3. În superioritate numerică, „tigroaicele” au luat viteză. Laura Moisă a înscris ultimul gol. Jelena Grubisic este însă cea mai bună jucătoare a primelor 10 minute. A ajuns deja la 5 parade.

Jelena Grubisic are un debut de meci fantastic. © FOTO: Răzvan Păsărică/SPORT PICTURES

5-3 Elizabeth Omoregie reușește să ducă CSM București la 2 goluri diferență în minutul 8.

Jelena Grubisic are primele 2 intervenții. Arbitrii fluieră „căzută” la Siraba Dembele, pe un contraatac, la scorul 3-2.

Adrian Vasile face o schimbare între aca și apărare. Andrea Klikovac intră în defensivă, în locul slovenei Barbara Lazovic.

2-1 Crina Pintea și Barbara Lazovic au fructificat primele două cațiuni de atac al echipei,

CSM București a început partida în atac. Nicio surpriză în primul „7”. Grubisic – Dembele, Neagu, Omoregie, Lazovic, Moisă, Pintea.


Partida poate fi urmărită în România pe trei televiziuni.

CSM București și CSKA Moscova au anunțat cele două distribuții pentru meciul de azi.

Reprezentanta României are o absență de ultimă oră pentru acest joc. Este vorba despre Carmen Martin, care a dat rezultat pozitiv la testul pentru Covid-19. Alexandrina Barbosa este în continuare în recuperare.

CSM București - CSKA MoscovaCarmen Martin reprezintă o pierdere uriașă pentru CSM București, în „dubla” cu CSKA Moscova © FOTO: Gheorghe Flușter/SPORT PICTURES

Adrian Vasile va miza pe următoarea echipă:

Grubisic, Dedu; Cvijic, Neagu, Stoica, Perianu, Klikovac, Omoregie, Fînaru, Smeets, Lazovic, Dembele, Jipa, Pintea, Moisă, Bazaliu.

Și în tabăra echipei ruse este o absență importantă de dată recentă, cea a interului stânga Poliva Vedekhina. De mai multă vreme este absentă și Elena Mikhaylichenko. CSKA va alinia următoarea formație:

Masson, Sedoykina, Kaplina; Gorshkova, Gorshenina, Dmitrieva, Sudakova, Markova, Chigirinova, Jacobsen, Ilina, Heindahl, Skorobogatchenko, Illarionova, Rabazulkina, Ristovska.

The post CSM București – CSKA Moscova 32-27 „Tigroaicele” au făcut un pas important spre turneul Final Four al Ligii Campionilor appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă