CSM a respins acţiunea disciplinară exercitată de Inspecţia Judiciară împotriva fostului procuror DNA Oradea, Cristian Ardelean / Magistratul a fost linşat în presă în cazul Nela Secară

2 months ago 4

Secţia pentru procurori a CSM a constatat nulitatea acţiunii disciplinare exercitate de Inspecţia Judiciară împotriva fostului procuror DNA Oradea, Cristian Ardelean, în cazul Nela Secară, potrivit paginii de internet a CSM.

Procurorul a fost acuzat că nu s-ar fi abţinut să intre în sala de judecată în dosarele Nelei Secară, o afaceristă judecată pentru evaziune fiscală, deşi tot el a anchetat-o în două cazuri. Magistratul a fost ţinta mai multor articole pe Luju.ro şi Antena 3, care au dat exemplul Nelei Secară, prezentată ca o victimă a abuzurilor procurorilor.

”Interviu sfâșietor, la Sinteza zilei. Victimele procurorilor din Oradea rup tăcerea: Am fost bătaia lor de joc timp de șase ani!”, ”Hăituită de procurori din răzbunare” și ”Destine distruse la comanda DNA Oradea” sunt câteva dintre emisiunile Antenei 3, care au avut-o drept protagonistă pe Nela Secară, prezentată drept o femeie de afaceri onestă pe care ”statul paralel” a vrut să o distrugă. Mai mult, ea a fost eroina unui amplu documentar semnat de Carmen Avram despre presupusa distrugere a capitalului românesc de către DNA, la comanda străinilor.

„Sper că s-a încheiat campania de hărţuire a procurorilor. Era complicat să se admită o acţiune disciplinară bazată pe citate din emisiunea „Sinteza Zilei” şi din declaraţiile unui avocat din Bihor”, a declarat procurorul Cristi Ardelean pentru G4media.ro.

Pe 10 iulie 2020, Tribunalul Bihor a achitat-o pe Nela Secară pentru evaziune fiscală, spălare de bani şi delapidare, însă sentinţa nu este defintivă.

Citeşte mai multe aici despre Nela Secară

 Sursa foto: Inquam Photos/George Călin

Read Entire Article
Powered By Seo Tools