Cseke Attila: PNDL nu mai e la pixul unui politician, nu se mai pot depune proiecte în perioada următoare/ Vor fi controale și vom lua măsuri acolo unde vom constata nereguli

2 luni in urmă 1

Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, a declarat, joi seara, la Digi24, că Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) „nu mai e la pixul unui politician”, nici măcar ”a subsemnatului” pentru că încheierea contractelor a fost acum trei ani de zile și că nu mai există posibilitatea de a depune și încheia contracte în următoarea perioadă.

”PNDL-ul, la acest moment, nu mai e la pixul unui politician, indiferent că e subsemnatul sau e altcineva în această funcţie, pentru că analiza, evaluările şi încheierea contractelor reprezintă o fază care a fost acum trei ani de zile. Astăzi avem mii de contracte de finanţare pe obiective de investiţii (…). În această perioadă sau în următoarea perioadă nu există posibilitatea de a depune proiecte şi de a mai încheia contracte”, a declarat ministrul Dezvoltării, miercuri seară, la Digi24.

Ministrul Cseke Attila a mai transmis că vor fi desfășurate controale referitoare la implementarea proiectelor și se vor aplica măsuri acolo unde vor fi găsite nereguli:

„Asta nu înseamnă că acolo unde constatăm, pe de o parte ISC, care face aceste controale şi face controale obligatorii la finalizarea contractelor, şi Corpul de control al ministrului, şi săptămâna trecută am trimis în două locuri, dacă sunt sesizări, suspiciuni sau indicii de nereguli sau de nerespectare a calităţii în construcţii vom lua măsuri. Dar, încă o dată, aceste contracte sunt încheiate, ele trebuie duse mai departe”, a declarat Attila. „Avem două etape pe PNDL: PNDL1 şi PNDL2. Acestea, într-un ritm mediu de finanţare a lor, se vor finaliza în doi ani, doi ani şi jumătate. Va trebui să avem o discuţie, după ce finalizăm Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi vedem discuţiile şi axele de finanţare care vor fi pe fonduri europene pe partea de infrastructură, pentru că vă dau un simplu exemplu: pe infrastructura de apă şi canalizare avem preinfringement pentru România, avem 800 de UAT-uri care nu au reţea de apă cu operator autorizat, aproape 2.000 – reţea de canalizare, aici este o obligaţie nu numai către Bruxelles, e o obligaţie a noastră, a tuturor, a statului să asigurăm nişte condiţii civilizate de mileniul trei. Trebuie să vedem, revin, pe partea de fonduri europene, ce reuşim pe acest domeniu, dacă nu reuşim, va trebui să încercăm şi pe bugetul naţional, din punctul meu de vedere”, a mai spus ministrul.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Facebook

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă