Cseke Attila, despre condițiile UDMR pentru viitoarea guvernare de dreapta și Acordul coaliției. De ce a lipsit Kelemen Hunor de la negocieri

2 luni in urmă 35

„Cel mai important rezultat al ultimelor două zile din punctul nostru de vedere și al tuturor este acela de creştere a încrederii între formaţiunile politice care îşi propun să formeze o coaliţie majoritară în Parlament. Credem că am ajuns la o încredere necesară pentru această coaliție și ne propunem pentru mâine ca la finalul zilei sa putem sa finalizăm și să semnăm Acordul de coaliție pentru susținerea premierului pe care l-am convenit ca-l sustinem in comun - Florin Cîțu și pentru formarea unei majoritati parlamentare pentru sustinerea unui guvern de centru-dreapta. (...)

Despre alegerea primarilor în două tururi, pe care UDMR nu o agreează, Cseke Attila a spus că „în aplicarea Codului administrativ au apărut nişte probleme, dar acestea vor fi prevăzute în textul Acordului coaliţiei", a spus Cseke Attila la finalul discuţiilor de sâmbătă pe programul de guvernare.

„Evident veţi fi informaţi asupra textului acordului de coaliţie, nu e nimic secret în ceea ce se pregăteşte, toate informațiile vor fi publice”, a mai spus senatorul UDMR.

În privința candidaților propuși de UDMR pentru cele trei minsitere pe care le va deține în viitorul guvern, Cseke Attila a precizat că până când aceștia nu vor fi deciși în „structurile interne de UDMR, nu vrem să avansăm niciun nume”.

La negocierile de sâmbătă, UDMR a fost reprezentat de Cseke Attila și nu de liderul Kelemen Hunor, care s-a întâlnit la Budapesta cu premierul Viktor Orban. Hunor, înlocuit la negocierile de la București de Cseke Attila

Kelemen Hunor a anunţat vineri că, în urma negocierilor cu PNL şi USR-PLUS, UDMR va prelua în viitorul guvern trei portofolii – Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor şi Ministerul Tineretului şi Sportului. Potrivit Realitatea PLUS, la Dezvoltare va fi Cseke Attila, la Mediu - Tanczos Barna (UDMR).

Sâmbătă a avut loc o nouă rundă de negocieri între partidele din viitoarea coaliție de guvernare pentru stabilirea programului de guvernare, dar și a structurii Executivului condus de liberalul Florin Cîțu. 

Citește și OFICIAL Liderii coaliției de guvernare, la finalul unei noi runde de negocieri. Anunțul făcut de Ludovic Orban și viitorul premier - VIDEO

Sâmbătă, 19 decembrie, liderii coaliției de centru-dreapta s-au intalnit pentru o noua runda de negocieri la Vila Lac, la ora 11.00, pentru programul de guvernare care trebuie depus luni în Parlament. Ultimele nume vehiculate pentru portofoliile ministerelor din viitorul Cabinet Florin Cîțu.

Citește și PNL, USR-PLUS și UDMR decid programul de guvernare. Care sunt cele 20 de nume ale Guvernului Cîțu

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă