Cseke Attila, despre certificatul verde: Nu trebuie să descoperim noi mereu apa caldă. Acesta a fost conceput pentru a avea libertate de circulație, nu avem de ce să ne speriem de o hârtie, trebuie să scăpăm de ideea că ne face rău

2 săptămâni in urmă 27

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a declarat, miercuri seara, la Digi24, că România trebuie să urmeze modelul european în privința folosirii certificatului verde și a subliniat că acesta a fost conceput pentru a avea libertate de circulație, prin urmare trebuie să scăpăm de ideea că ne face rău.

Cseke Attila a spus că aproape toate statele europene folosesc certificatul verde, care a fost conceput la nivel european tocmai pentru libertatea de circulație.

„Nu trebuie noi să descoperim mereu apa caldă”, a spus Cseke Attila, referindu-se la dezbaterile din Parlament pe proiectul legii privind obligativitatea certificatului verde.

„Eu în fiecare seară când mă duc acasă, am printat un certificat verde al meu și îl iau din costumul de azi și îl pun în costumul de mâine. Nu mă sperie o hârtie. Ar trebui să scăpăm de această idee, că certificatul ne face rău. Acesta a fost conceput pentru a înlesni circulația în UE și a fost extins și la interior”, a spus ministrul.

„Certificatul verde e util, are un anumit mesaj. E foarte clar că a fost o cauzalitate și o legătură directră între momentul introducerii unor restricții și a certificatului și creșterea exponențială pentru 6 zile a vaccinării. Din păcate de la votul din Senat, când a fost respins, suntem în scădere cu vaccinarea”, a subliniat Cseke Attila.

Sursa foto: captură video

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă