CSA Steaua, amendă usturătoare după incidentele de la meciul cu Csikszereda! A venit nota de plată pentru scandările xenofobe și spectacolul pirotehnic

2 luni in urmă 44

CSA Steaua va plăti scump pentru scandările xenofobe din meciul cu Csikszereda Miercurea Ciuc, din prima etapă a Ligii 2, scor 1-0.

Steliștii, nou promovați în Liga 2, au victorii pe linie în cele trei etape disputate până acum în campionat, 1-0 cu Csikszereda Miercurea Ciuc, 2-0 cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu și 5-2 cu Dacia Unirea Brăila. Aceștia au fost însă eliminați din Cupa României, de către Progresul Spartac, scor 1-2, după primul meci.

Debutul cu dreptul al echipei lui Daniel Oprița în Liga 2 a fost însă umbrit de scandările xenofobe ale suporterilor, pe noua arenă din Ghencea, care au dus la o amendă de 10 mii de lei.

CSA Steaua, amendă usturătoare după incidentele xenofobe de la meciul cu Csikszereda

După acea partidă, reprezentanții clubului Csikszereda au emis un comunicat prin care au acuzat faptul că suporterii au avut scandări xenofobe la adresa ungurilor și, mai mult decât atât, oficialii din Ghencea nu au încercat să remedieze această problemă.

De asemenea, suporterii din Peluza Sud a Stelei au atras atenția și prin spectacolul pirotehnic de pe stadionul din Ghencea.

La două săptămâni de la acel meci, a venit și decizia Comisiei de Etică și Disciplină din cadrul Federației Române de Fotbal. Clubul Sportiv al Armatei Steaua București a fost amendat cu suma de 10 mii de lei.

Și ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, a reacționat după incidentele xenofobe de la meciul dintre Steaua și Csikszereda.

„Sunt mâhnit şi dezamăgit de aceste incidente. Le consider inacceptabile şi sunt ferm împotriva oricărei manifestări care derapează atât de grav de la regulile sportive şi sociale de conduită. Sportul trebuie să fie un mediu al fair-play-ului, în care rasismul şi violenţa nu au ce să caute. Astfel de acte trebuie sancţionate prompt şi drastic şi aştept ca factorii implicaţi în analiza faptelor petrecute să aplice sancţiunile care se impun pentru toţi cei vinovaţi. Spectacolul sportiv trebuie să apropie şi să unească, nu să dezbine. Vom face tot ce ne stă în putinţă pentru ca situaţii de acest fel să nu se mai repete”, a declarat Eduard Novak.

The post CSA Steaua, amendă usturătoare după incidentele de la meciul cu Csikszereda! A venit nota de plată pentru scandările xenofobe și spectacolul pirotehnic appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă