Cronica meciului SCM Rm. Vâlcea - CSM București 24-33. CSM cu mult peste Vâlcea: calitatea jucătoarelor face diferența » Vâlcea, ca un boxer numărat în picioare!

1 lună in urmă 1

Duelul sută la sută românesc din "optimile" Ligii Campionilor a fost tranșat la pas de CSM București. "Tigroaicele" erau cotate cu prima șansă la calificare, dar nimeni nu se aștepta la diferența de 8 goluri de la final. În nicio tabără!

Cele două echipe se întâlniseră acum 10 zile în meciul de campionat, la Sf. Gheorghe. Și atunci și acum, Vâlcea a început mai bine, a condus în primele 20 de minute, dar doar atât! Și similitudinile continuă în ceea ce privește poarta "tigroaicelor". Croata Jelena Grubisici a fost de nebătut. A făcut minuni mai ales la mingile față în față cu adversarul!

CSM a trecut în avantaj din minutul 21, 10-9, a intrat cu aceeași diferență în pauză, 13-12. Dar lucrurile aveau să se înrăutățească dramatic pentru Vâlcea în partea a doua. Startul modest de joc a permis echipei lui Adi Vasile să se desprindă rapid la trei-patru goluri. În jocul vâlcencelor a apărut și mai mult precipitarea, criza de idei, frustrarea.

CSM a jucat aproape fără greșeală cu linia de 9 metri. Cristina Neagu și Brabara Lazovici au marcat împreună 20 de goluri! Slovena de pe interul dreapta a ratat o singură minge! De partea cealaltă, la Vâlcea, a fost dezastru. Minevksja un gol din 7 aruncări, Mireya Gonzalez 4 din 10. Doar centrul Kristina Liscevici ce a fost o minte mai clară, 7 din 10 goluri!

Batinovici o minge din 15, Ciucă 0 din 6!

Poarta CSM-ului a terminat meciul cu un procentaj de aproape 40%, Grubisici având însă 41%. La Vâlcea însă, Batinovici, portarul titular, a apărat o singură minge în aproape 30 de minute jucate, procentaj 6 la sută! Diana Ciucă a scos doar mingea din poartă, primind 6 goluri. Daciana Hosu a fost singura care a avut un procentaj mai bun, 6 mingi din 19 aruncări!

E clar că CSM București are jucătoare de o valoare net superioraă decât rivala din Vâlcea. Ce e surprinzător însă e faptul că la oltence a dispărut și acea dăruire și determinare cu care au câștigat, în trecut, atâtea partide.

Dacă Irina Glibko, o jucătoare care vine după patru luni de pauză, este peste interii titulari, atunci sunt multe semne de întrebare legate de multe handbaliste din lotul vâlcean.

Pe final, Vâlcea a fost asemeni unui boxer numărat în picioare. CSM a simțit mirosul de "sânge" și a vrut să-și asigure o diferență cât mai mare pentru retur. A marcat trei goluri în ultimele 90 de minute și a câștigat clar 33-24.

Suspansul legat de retur s-a terminat, iar CSM poate spune în momentul de față că e clar cea mai bună echipă din România.

SCM Rm. Vâlcea 24 Liscevici 7, Florica 5, Gonzalez 4, Glibko 3, Lopez 2, Aardahl 1, Elghaoui 1, Minevskaja 1. 
Antrenor: Florentin Pera 
CSM București 33 Neagu 13, Lazovici 7, C, Martin 4, Dembele 4, Moisă 2, Cvijici 1, Omoregie 1, Pintea 1. 
Antrenor: Adrian Vasile

Adi Vasile, după victoria lui CSM București cu SCM Rm. Vâlcea: „Puteam doar să visăm la un asemenea scor” + declarație tare despre NeaguCristina Neagu, MVP-ul meciului: „Vâlcea a fost arogantă cu noi”

Cu ce se ocupă acum Irina Nicolae, fosta solistă a trupei A.S.I.A, la 15 ani după ce a părăsit România

Libertatea

Playtech: ȘOCANT! Ce a făcut Traian Băsescu imediat după condamnarea Ioanei. Elena Băsescu n-a avut de ales
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă