Criza politică din Moldova se prelungește: eșec al premierului propus de Maia Sandu, socialiștii pro-ruși vin cu propria soluție

2 săptămâni in urmă 17

Natalia Gavriliță, candidata propusă de președinta Maia Sandu pentru funcția de prim-ministru al Republicii Moldova, nu a obținut votul de încredere în Parlament, transmite Agora. Ea nu a obținut nici un vot, pentru că facțiunea parlamentară a Maiei Sandu vrea declanșarea alegerilor anticipate, pentru care e nevoie de picarea la vot a două guverne succesive.

Igor Dodon, liderul Partidului Socialiștilor, pro-rus, a anunțat ulterior propria candidată pentru funcția de premier – Mariana Durleșteanu.

Moldova nu are guvern plin din luna decembrie, când premierul Ion Chicu a demisionat ca urmare a câștigării alegerilor prezidențiale de către Maia Sandu.

Criza politică este adâncită de faptul că parlamentul e dominat de două partide pro-ruse: socialiștii lui Igor Dodon și partidul lui Ilan Șor. Aceștia nu își doresc anticipate, având în vedere că alegerile parlamentare sunt programate în această toamnă. (Foto: Natalia Gavriliță / Facebook)

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă